Mišković novi vlasnik hotela "Holiday In"-a i Belekspo centra"

Informacija o ceni ovog kompleksa je poslovna tajna

  • 12

Kompanija "Delta ril estejt" novi je vlasnik hotela "Holidej in" i "Belekspo centra" u Beogradu. U saopštenju "Delta holdinga" ne navodi se vrednost transakcije na osnovu koje je Miroslav Mišković postao vlasnik jednog od hotela iz lanca "Interkontinental grupe". U ovoj kompaniji su nam rekli da je informacija o ceni ovog kompleksa poslovna tajna.

KO SU NAJBOGATIJI LJUDI U REGIONU? Pogledajte na kom mestu su srpski bogataši

Beogradski "Holidej in" je deo najveće svetske grupacije "Interkontinental grupe" koji sa 5.000 hotela posluje u 100 država, kroz 12 brendova ("Holidej in", "Kraun plaza", "Interkontinental"…). U vlasništvu je "Belekspo centra" koji se prostire na 2.500 kvadratnih metara i sa kojim je povezan.

Iako "Delta" nije saopštila identitet prethodnog vlasnika, poznato je da je hotelski kompleks građen novcem kazahstanske banke. Ta banka bila je i prvi vlasnik ovog novobeogradskog kompleksa koji je otvoren 2007. godine. Prema nezvaničnim informacijama, suvlasnici su bila dvojica biznismena iz Kazahstana, srpskog porekla, nepoznata javnosti sa jakim poslovnim veze sa Rusijom. Međutim, prema podacima sa APR "Belekspo" se vodi kao kompanija u vlasništvu kiparske firme "Tsitaco limited" i to od 2105. pa je očigledno da su je prvobitni vlasnici u međuvremenu preprodali. "Delta", koja je takođe zainteresovana i za privatizaciju Sava centra, kupovinom ovog kompleksa otvorila je mogućnost ulaganja u razvoj kongresnog turizma.

Posle prodaje trgovinskog lanca "Maksi" belgijskom "Delezu" poslovi Miroslava Miškovića usmereni su uglavnom na agrar, nekretnine i hotelijerstvo.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

U njegovom vlasništvu je beogradska "Kraun plaza", a najavljuje se da će na proleće 2017. biti otvoren i hotel "Interkontinental" u Ljubljani i početi izgradnja beogradskog "Interkontinentala".

Najunosniji su ipak poslovi sa nekretninama. Prema podacima Agencije za privredne registre, "Delta ril estejt" je peta na listi najuspešnijih kompanija u Srbiji u 2015. godini. Imala je više nego dupliranu neto dobit u odnosu na prethodnu godinu. Takav rezultat ostvaren je prvenstveno na osnovu visokih prihoda beogradskog "Delta sitija" i podgoričkog centra "Delta M".

(Telegraf.rs / Izvor: politika.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Република Српска Држава

    2. novembar 2016 | 07:36

    Ово је онај Тајкун који је успешно осуђен од стране премијера Србије , успешна акција се завршила тако што је Госп . Мишковић још богатији с народ сиромашнији .

  • Putin R.S

    1. novembar 2016 | 20:31

    Zasto se krije vrednost transakcije? Svuda u svetu je normalno da se objavi samo kod nas nije.

  • kun

    2. novembar 2016 | 09:57

    Zar nije u zatvoru?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA