SMEDEREVO POMAŽE ĐAKE SA POSEBNIM POTREBAMA: Podrška za 17 učenika i osam škola (FOTO)

Za ove đake kupljene su interaktivne table, bele magnetne table sa aplikacijama, laptopovi, Brajeva oprema, guseničar-podizač, računaljke, kocke i brojevi

  • 0

Grad Smederevo je u okviru projekta "Unapređenje profesionalne podrške u zajednici - važan korak u inkluziji dece", obezbedio dodatna sredstva za kupovinu opreme za one đake kojima je potreba dodatna podrška za inkluziju u redovne školske programe.

Gradonačelnica Smedereva: Novim Zakonom o finansiranju lokalnih samouprava bićemo još konkurentniji na tržištu (FOTO)

Inicijativa da se đacima kojima je potreba ovakva podrška pomogne, potekla je od gradonačelnice Smedereva dr Jasne Avramović. Ona je, u okviru ovog projekta potpisala ugovore sa osam škola za 17 učenika.

Komisija za procenu potreba za pružanjem dodatne obrazovne, zdravstvene i socijalne podrške detetu i učeniku sačinila je predlog specijalnih učila, pa su za ove đake kupljene interaktivne table, bele magnetne table sa aplikacijama, laptopovi, Brajeva oprema, guseničar-podizač, računaljke, kocke i brojevi, dakle sve one asistivne tehnologije koje će im omogućiti ne samo da lakše prate nastavu i savladavaju gradivo, već i da se brže uključe u školski život.

Niko ne sme biti diskriminisan, i svi moraju imati iste ili slične uslove za školovanje – rekla je gradonačelnica Smedereva na prigodnoj svečanosti koja upriličena ovim povodom.

Foto: Promo Foto: Promo

LEPA VEST ZA SMEDEREVSKE PENZIONERE: Autobuska karta UPOLA JEFTINIJA!

Obraćajući se deci, roditeljima, profesorima i direktorima škola, ona je naglasila da će se grad, dok god ga ona vodi, uvek brinuti o ranjivim grupama.

Sva deca imaju jednako pravo na obrazovanje, i zdrava i ona sa smetnjama u razvoju, ili sa invaliditetom. Grad Smederevo će uvek voditi računa o deci i posebno pomagati učenicima kojima treba dodatna podrška, jer naš cilj je da među decom postoji jednakost bez obzira na razlike -  istakla je gradonačelnica dr Jasna Avramović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA