NEMAČKA TRAŽI 690 HILJADA RADNIKA: Ova zanimanja su u deficitu!

- Zahvaljujući jesenjem zamahu nezaposlenost se značajno smanjila, zaposlenost je ponovo porasla, a potražnja za novim zaposlenima ojačala - kazao je Frenk Jirgen Vajz, rukovodilac savezne agencije za rad

  • 13

U Nemačkoj je stopa nezaposlenosti u oktobru spustila na najniži nivo od 1990. godine, što, između ostalog, govori o tome da je došlo do porasta potrošnje i privrede u četvrtom tromesečju.

SPAS ZA NEZAPOSLENE: Nemačka traži medicinske sestre, električare, mašinovođe...

NEMCI HITNO TRAŽE RADNIKE IZ SRBIJE: Evo koje uslove zahtevaju!

- Zahvaljujući jesenjem zamahu nezaposlenost se značajno smanjila, zaposlenost je ponovo porasla, a potražnja za novim zaposlenima ojačala - kazao je Frenk Jirgen Vajz, rukovodilac savezne agencije za rad, a prenosi index.hr.

Najviše radnika se traži u sektoru socijalnog osiguranja, maloprodaje, pripreme i dostave hrane i u građevinskoj industriji, kazao je glavni ekonomista KFW-a Jerg Zeuner.

U Nemačkoj vladi očekuju rekordnih 43,6 miliona zaposlenih ove godine, a iduće 44 miliona što bi dodatno uticalo na prihode i omogućilo Berlinu veću državnu potrošnju ili smanjenje poreza, piše Rojters.

Na porast zaposlenosti uticao je dolazak više od milion stranaca, mahom iz ratom zahvaćenih zemalja poput Sirije, Iraka i Avganistana.  Za njihov smeštaj i integraciju Nemačka Vlada i savezne države izdvojile su više od 20 milijardi evra u ovoj godini.

(Telegraf.rs / index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ???

    2. novembar 2016 | 19:05

    Primaju i na Madagaskaru samo kako tamo otici

  • Nikolas

    2. novembar 2016 | 19:08

    NEMACKA JE MOTOR EVROPE I ENDZI TREBA PODRZATI -NEMACKOJ TREBA MILION RADNIKA !!! ZNACI IZBEGLICE NISU PROBLEM I EVROPA NECE POSTATI ISLAMIZIRANA KAKO KAZU NEONACISTI!!!!

  • Kula

    3. novembar 2016 | 00:04

    Nije ni čudo što traže radnike,kad su svima sve uništili preko domaćih tajkuna kao i kod nas...industriju,poljoprivredu...i sad kad su nam nametnuli svoj proizvod,nemogu stići da postignu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA