On je novi gradonačelnik Rija i otvoreno je izneo čvrst stav o homoseksualcima: Njegove reči užasnule su ceo svet!

Marselo Krivelja iz Univerzalne crkve božjeg kraljevstva pobedio je sa 59 procenata u odnosu na 41 procenat koji je imao njegov rival, socijalista Marselo Freiš

  • 0

Evangelistički episkop koji je jednom prilikom rekao da su homoseksualci "žrtve groznog zla" izabran je za gradonačelnika Rio de Žaneira, jer su se glasači u Brazilu u velikom broju okrenuli desno-orijentisanim političarima koji su obećali da će se "pozabaviti" sve lošijim uslovima života u većim gradovima. 

NOVI PROBLEMI U BRAZILU: Protesti protiv novog predsednika u 40 gradova

Marselo Krivelja iz Univerzalne crkve božjeg kraljevstva pobedio je sa 59 procenata u odnosu na 41 procenat koji je imao njegov rival, socijalista Marselo Freiš i rekao da će raditi na poboljšanju "zdravlja nacije, obrazovanja, transporta i javne bezbednosti" u najpopularnijoj turističkoj destinaciji u Brazilu.

U prošlosti je Krivelja zauzeo čvrst stav protiv homoseksualizma, koji je opisao kao "maligni", i abortusa. Krivelja je katolike nazvao "demonima", a hinduiste optužio da "čuvaju nečiste demone". On je "upozorio" da homoseksualizam može da se "prenese na sledeću generaciju, sa oca na sina":

- Kad otac umre, duh homoseksualizma se može preneti na sina, koji može da zapostavi ženu i decu ne bi li se više "bavio" ovakvim ponašanjem.

Prema zvaničnim podacima, Rio ima najveći procenat ne-heteroseksualnih muškaraca u Brazilu, a 19,3 % populacije su gej i biseksualni muškarci. Inače, očekuje se da se na gej paradi koja treba da se održi 13. novembra, okupi oko milion učesnika.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Krivelja je inače bio favorit, navodili su različiti izvori, uprkos činjenici da se i proteklih godina kandidovao za gradonačelnika i bio neuspešan. Širom Brazila, kandidati desne orijentacije su ojačali na račun Radničke partije, koja je imala veliku javnu podršku sve do opoziva bivše predsednice Dilme Rusef u avgustu ove godine.

(Telegraf.rs / Izvor: independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA