Da se on kandidovao umesto Hilari Klinton, Tramp bi izgubio izbore?! (VIDEO)

Tokom cele predizborne kampanje rađene su brojne ankete i svi rezultati su pokazivali kako bi Sanders imao mnogo veće šanse protiv Donalda Trampa od Hilari Klinton

  • 3

Rival Hilari Klinton na izborima za predstavnika Demokratske partije na predsedničkim izborima Berni Sanders, krajem maja ove godine rekao je na državnoj televiziji kako sve ankete pokazuju da će njegova stranka sa velikom razlikom da pobedi Trampovu stranku. 

OČEKIVANO: Berni Sanders podržao Hilari Klinton u nominaciji za predsednicu SAD

To je bio prvi put da je on izjavio tako nešto i to je bilo nešto u šta su glasači poverovali. Pristalice sedokosog, često mrzovoljnog demokratskog socijaliste, s vremena na vreme bi konstatovali da način na koji mediji stvaraju atmosferu krunisanja Hilari Klinton uopšte nije ni pošten ni demokratski.

Na skupu u Bronksu koji je održan u aprilu, Pol Najdžel (58) koji je aktivista društva koje se bori za prava homoseksualaca rekao je za Sandersa da on stalno sluša ljude i da se zato oseća kao da je sada 1969. godina.

Na mitinzima koje je organizovao ovaj sedamdesetčetvorogodišnjak osećala se neka euforija i uzbuđenje koji prosto nisu postojali na mitinzima Hilari Klinton. Oni koji je podržavaju kažu da su glasali za nju zato što su verovali da je ona najbolji kandidat za to mesto, ali nisu osećali strast koju su videli na mitinzima njenog rivala Trampa ili na Obaminim pre osam godina.

Prema mnogim anketama uvidelo se da Sanders ima veće šanse protiv Trampa nego Hilari i to verovatno zbog svojih zahteva da se ukine plaćanje školarine na koledžima kao i studentski dugovi, da se poboljša zdravstveno osiguranje i da se veliki novac ukloni iz politike.

Foto: Tanjug/AP, Danielle Peterson/Statesman-Journal Foto: Tanjug/AP, Danielle Peterson/Statesman-Journal

Prema anketi koje je radio Vol Strit Žurnal (Wall Street Journal) 15. maja, Hilari Klinton je imala prednost u odnosu na Trampa 3 poena, ali bi ga Sanders pobedio sa 15 poena razlike.

Prema anketi Njujork tajmsa (New york times) Klinton bi pobedila Trampa sa razlikom od 3 poena, a zato Sanders sa 15.

Sa druge strane anketa Foks televizije kaže da bi Tramp pobedio Klintonovu sa 3 poena, ali da bi izgubio od Sandersa za četiri.

Ovde pogledajte poslednji Sandersov intervju:

(Telegraf.rs / Izvor: independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    9. novembar 2016 | 21:37

    "Šta bi bilo, kad bi bilo...?" Nije tako došlo. Živeo Tramp

  • DONALD J TRUMP

    9. novembar 2016 | 23:00

    MALO SUTRA!!

  • Super pretpostavke

    11. novembar 2016 | 05:26

    Pozdravio bih sve te svetske naklapače i prognozere. Koliko oni znaju pokazali su upravo ovi izbori.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA