Hrvati nisu ni svesni da gube teritoriju zbog Melanije Tramp

Tramp nijedan dan nije bio na javnoj, državnoj ili vojnoj funkciji, a u roku od dva meseca dobija najveću moć

  • 42

Politički analitičar Žarko Puhovski komentarisao je rezultate amerčkih predsedničkih izbora i ulazak Donalda Trampa u Belu kuću. Puhovski je rekao kako su rezultati izbora bili potpuno neočekivani baš kao što je kaže, bio i Bregzit. Prenosimo njegovu izjavu u celosti.

(UŽIVO) DONALD TRAMP JE 45. PREDSEDNIK SAD: Ovo je osveta belačke radničke klase, tvrde stručnjaci (FOTO) (VIDEO)

"Izborne ankete su opet bile pogrešne. Ovde se radi o svetskoj krizi prognoze rezultata. Pobedio je čovek čija je jedina kvalifikacija to što je amater. Tramp nijedan dan nije bio na javnoj, državnoj ili vojnoj funkciji, a u roku od dva meseca dobija najveću moć.

To amaterstvo je njegova prednost jer se u desnom populističkom ključu ostvarila serija levičarskih parola. Pobuna protiv establišmenta. Tamo je sve što dolazi iz Vašingtona dočekao sa prezirom i treće realizovana je Maova formula "selo će pobediti grad".

Pobedio je u dve trećine kod ljudi koji nemaju fakultet jer se okrenuo reindustrijalizaciji. To mu je donelo podršku prezrenih na svetu tj. onih koji nisu bili primećeni. To je paradoks.

O spoljnoj politici nema pojma šta bi trebaoo da radi. Nema simpatija za NATO te EU. Zapravo nema za nikog osim Putina koji zapravo postaje gospodar sveta.

Hrvatska gubi Piranski zaliv zbog Melanije. I protivruske tendencije će izgubiti vetar koji su imali u jedrima jer sigurno neće ići u sukob sa Rusijom.

Sve u svemu Tramp je nesposoban da vodi SAD i ključno je pitanje njegova odluka ko će mu voditi spoljnu politiku. Tada će se znati kako stoje stvari.

(Telegraf.rs/Izvor:Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pajdo kako si

    9. novembar 2016 | 18:11

    nista oni ne gube.Piranski zaljev i je slovenacki..samo ga vracaju kao sto ce morati vratiti i srbima oteto u genocidu,,polako kolo srece se okrece..a tek Kosovo...ho hooo hooo bice derneka...

  • Dule

    9. novembar 2016 | 19:02

    Kad ti Putin radi kampanju ti bedis. Pobeda celog sveta i novi svetski poredak.

  • Ѕрбин

    9. novembar 2016 | 17:47

    Tramp je legenda a ne ovi koji vode ratove po celom svetu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA