VOZAČI, NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM: Gužve na putevima zbog državnog praznika!

Magla i sumaglica smanjuju vidljivost u jutarnjim i večernjim satima, uglavnom, na putevima preko planinskih prevoja, a metereolozi tokom dana ne isključuju mogućnost povremeno slabe i kratkotrajne kiše

  • 3

Zbog predstojećeg državnog praznika, za mnoge poslednji radni dan u ovoj nedelji i početak produženog vikenda sigurno će u popodnevnim satima doneti pojačan saobraćaj, zbog čega može biti manjih zastoja, sa povremeno usporenom vožnjom, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

NASLOVNE STRANE DANAŠNJIH NOVINA: Prelistavanje štampe za 10. novembar 2016. godine

Vozače danas očekuju nešto bolje vremenske prilike u odnosu na prethodne dane, ali i dalje ne baš tako povoljne, jer magla i sumaglica smanjuju vidljivost u jutarnjim i večernjim satima, uglavnom, na putevima preko planinskih prevoja, a metereolozi tokom dana ne isključuju mogućnost povremeno slabe i kratkotrajne kiše.

Obilne padavine prethodnih dana uticale su i na pojavu čestih odrona zbog koji je bilo, a i danas može biti kraćih prekida u saobraćaju, zbog čega se vozačima savetuje veća opreznost za volanom.

Povlačenje vode u rečna korita uslovilo je bolju prohodnost pojedinih puteva, onih koji su bili poplavljeni na području Babušnice i Tutina, a zbog klizišta ili većih odorona postoji još jedan manji broj puteva II reda koji su neprohodni, a na kojima se intenzivno radi na njihovom probijanju.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije Srbije, na našim graničnim prelazima na putničkim terminalima trenutno nema dužih zadržavanja od 15 do 20 minuta.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Na državnom putu I B reda, broj 30, deonica Ušće - Mlanča, zbog zbog odrona je obustavljen saobraćaj, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije".  U toku je raščišćavanje terena, a javnost će biti blagovremeno obaveštena o normalizaciji saobraćaja.

- Molimo sve učesnike u saobraćaju da budu oprezni prilikom vožnje i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu - navode "Putevi Srbije" u saopštenju.

Od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica, a dubina gazećeg sloja na pneumaticima za zimsku upotrebu ne sme biti manja od četiri milimetra.

Ukoliko su vremenske prilike u toku zimske sezone takve da nema snega i leda na kolovozu, zimski pneumatici neće biti obavezni.

U pomenutom periodu, van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku. Lanci se montiraju na pogonske točkove na deonicama puta koje su označene znakom obaveze upotrebe lanaca kada je sneg na kolovozu.

U naselju, vozila ne moraju biti opremljena lancima, odnosno drugim uređajima za povećanje trakcije, podseća se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja

    11. novembar 2016 | 11:11

    Selo moje lepše od Pariza. 'Ajmo "beogradjani" nazad u svoj zavičaj, livade i pašnjake. A posle nazad u veliki prljavi grad, najveće selo na Balkanu. Rodjen sam u BG 60', ali ovo više nije mesto koje je nekada bilo. Od 90-tih dolaze kurta i murta i donose svoju "kulturu" i običaje, sada je to miks svega i svačega, a najmanje civilizacijskog ponasanja. Ono što je najgore, postaju većina jer su im i mediji naklonjeni i koncipirani za njihov mini IQ a pametni sve više odlaze iz zemlje.

  • Љиљана

    12. novembar 2016 | 06:20

    Који је то празник у новембру?

  • Veca

    10. novembar 2016 | 15:17

    Napisite koji je to praznik. Zivim u inostranstvu ali mi roditelji, sa kojima se cesto cujem i koji zive u Srbiji, nista nisu rekli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA