≫ 

SRBIJA JE PUNA BOMBI KOJE MOGU DA EKSPLODIRAJU SVAKOG ČASA: Ovi gradovi i mesta su najugroženiji!

Reč je o više od sedam miliona kvadratnih metara teritorije naše zemlje koja se nalazi pod neeksplodiranim minama, kasetnim i avionskim bombama. Najgora situacija trenutno je u Bujanovcu i Preševu, gde se čak 3,5 miliona kvadratnih metara nalazi pod minama

  • 27

Oko 300 lokacija u Srbiji, i posle 17 godina od NATO bombardovanja i dalje je kontaminirano bombama i minama koje su zaostale nakon 77 dana agresije na Srbiju 1999. godine, upozorio je nacionalni centar za razminiranje.

SRBIJA JE PUNA ZAOSTALIH NATO BOMBI: Više od 300 lokacija pod minama!

Reč je o više od sedam miliona kvadratnih metara teritorije naše zemlje koja se nalazi pod neeksplodiranim minama, kasetnim i avionskim bombama. Najgora situacija trenutno je u Bujanovcu i Preševu, gde se čak 3,5 miliona kvadratnih metara nalazi pod minama.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Ovo je spisak ugroženih područja:

KASETNA MUNICIJA - Nalazi se na 3 miliona kvadratnih metara. Locirane su na više stotina lokacija u 16 opština:

Niš (opštine Medijana i Crveni krst), Preševo, Bujanovac, Kuršumlija, Raška, Gadžin Han, Tutin, Sjenica, Brus, Kraljevo, Čačak, Vladimirci, Knić, Stara Pazova i Sopot.

MINE - Na čak 3,5 miliona kvadratnih kilometara širom Srbije, ostale su na 10 lokacija u dve opštine:

Bijanovac i Preševo.

Foto: Wikipedia/Aktron Foto: Wikipedia/Aktron

AVIONSKE BOMBE NA KOPNU - Locirane su na 72 lokacije:

Južnobački okrug (52 lokacije - Vrbas, Bačka Palanka, Čelarevom Žabalj...); Zlatiborski okrug (čak 11 lokacija) i Pčinjski okrug, 9 lokacija.

AVIONSKE BOMBE U VODENIM TOKOVIMA - 12 lokacija je ugroženo:

Most Bogojevo (Erdut), Most Bačka Palanka (Ilok), Novi Sad (most Slobode i oko Železničkog mosta), Luka Pančevo, Dalekovod Ritopek (Ivanovo), Most Smederevo (Kovin), Luka Prahovo, Šabac, Obrenovac, i rekla Sava kod Jamene.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ilija Cvorovic

    11. novembar 2016 | 09:01

    Pa kad znate gde se nalaze sto ih ne izvadite!?

  • wwwwwwwwwwwww

    11. novembar 2016 | 10:49

    Neka premijer dovede svoje prijatelje i savetnike od kojih dobija instrukcije i pohvale za svoju poslušnost,i neka oni pokupe svoje bombe koje su nam nesebično bacali!

  • Djuro

    11. novembar 2016 | 08:38

    Pazljivije koristite cinjenice. Povrsina Srbije je oko 80 000 km kvadratnih aVi kazete da se mine nalaze na povrsini od 3,5 miliona km kvadratnih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA