≫ 

EKSPLOZIJA AUTOMOBILA-BOMBE: Više od 30 povređenih, ne zna se tačan broj mrtvih (FOTO)

Velika eksplozija ispred nemačkog konzulata

  • 0

Velika eksplozija odjeknula je ispred nemačkog konzulata u gradu Mazar-i-Šarif na severu Avganistana. Najmanje dve osobe su poginule, a nekoliko desetina je povređeno, naveli su zvaničnici i svedoci. Eksploziju je pratila pucnjava. 

Ubijena dva američka vojnika u Avganistanu, ima ranjenih

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Na lice mestu upućene su NATO trupe, za Rojters je rekao portparol nemačke vojske. On je dodao da trupe Alijanse istražuju eksploziju.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Napad je počeo nešto pre 11.30 sati po lokalnom vremenu, kada je odjeknula eksplozija u blizini konzulata, koji je i blizu hotela.

Vlada provincije je navela da je kamion krcat eksplozivom odleteo u vazduh uzrokujući materijalnu štetu i žrtve. Doktor iz hitne službe je rekao medijima da je najmanje 30 ljudi odvezeno u bolnicu.

Stanovnici u svim krajevima grada su prijavili da su čuli eksploziju, od koje su se rasprsli prozori na mnogim zgradama. Vatra se videla na licu mesta i sporadična pucnjava se nastavila i u 12.45, više od sata pošto je napad počeo.

Portparol talibana Zabihulah Mudžahid je preuzeo odgovornost za napad, rekavši da su njegovi borci upali u konzulat. On je naveo da je napad odmazda za prošlonedeljni vazdušni napad u Kuduzu u kome jue ubijeno najmanje 30 civila.

(Telegraf.rs / Izvor: bnonews.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA