NOVI ZAKON U SRBIJI: Ako lopov ubije tokom pljačke, očekuje ga dodatna kazna!

Novi propisima je ukinut prigovor kao pravno sredstvo protiv rešenja suda

  • 19

Izmenama i dopunama Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, o kojima će Skupština Srbije raspravljati na novoj sednici sledeće nedelje, uvedena su nova krivična dela na koja će se on primenjivati.

Ako padnete u šaht, možete da zaradite do pola miliona! EVO KAKO DA UNOVČITE POVREDE NA JAVNOM MESTU

Nova krivična dela su teško ubistvo, učinjeno pri izvršenju razbojništva ili razbojničke krađe, odnosno, ako je učinjen iz koristoljublja, kao i krivična dela protiv intelektualne svojine (neovlašćeno iskorišćavanje autorskog dela) ili predmeta srodnog prava i povreda pronalazačkog prava.

Izmenama zakona su precizirane i dodate određene nadležnosti Jedinice za finansijsku istragu i Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom radi efikasnijeg postupanja tih organa u fazi otkrivanja imovine proistekle iz krivičnog dela.

Novim propisima je ukinut prigovor kao pravno sredstvo protiv rešenja suda, kojim se odlučuje po zahtevu javnog tužioca za povremeno oduzimanje imovine, a zadržana je samo žalba. Time će se poboljšati efikasnost sudskog postupka za privremeno oduzimanje imovine.

Vlada Srbije je dostavila Skupštini izmene Zakona o oduzimanju imove proistekle iz krivičnog dela na usvajanje po hitnom postupku, a biće na dnevnom redu sednice, koja počinje u utorak 15. novembra.

Izmena tih propisa je i obaveza Srbije u procesu pridruživanja EU.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kale

    11. novembar 2016 | 13:29

    A kada ce zakon da, kada u svom stanu ili kuci ubijes pljackasa??? E kad donesete taj, onda vam onaj prvi nece ni trebati

  • Jovan

    11. novembar 2016 | 13:09

    Jel...stvarno...idi begaj?! A sta ako ga ja ubijem u svojoj kuci a? I mene ce nabiti u zatvor. To treba regulisati da se ne odgovara krivicno ako ubijes lopova na svom posedu...kao u americi. Molim lepo.

  • Abvgd

    11. novembar 2016 | 15:47

    Pusti te vi zakone za lopove,vidimo kako oni prolaze. Ako zelite da ih dovedete u red donesite zakon da vlasnik sme da se brani tj.da sme da ga ubije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA