TRAMP SE ODRIČE PREDSEDNIČKE PLATE: Uzimaće samo jedan dolar godišnje! (VIDEO)

- Ne nameravam da uzmem platu. Neću je uzeti. Mislim da po zakonu moram da uzmem jedan dolar, pa ću izimati jedan dolar godišnje - rekao je Tramp

  • 7

Novoizabrani američki predsednik Donad Tramp izjavio je u intervjuu objavljenom u nedelju da će se odreći godišnje predsedničke plate od 400.000 dolara (odnosno 371.880 evra), a uzeti samo jedan dolar što mora po zakonu.

BERNI SANDERS: Zbog političkog sistema koji stavlja interese bogatih, Amerikanci na izborima glasali iz protesta

- Ne nameravam da uzmem platu. Neću je uzeti. Mislim da po zakonu moram da uzmem jedan dolar, pa ću uzimati jedan dolar godišnje -  rekao je Tramp u CBS-ovoj emisiji "60 minuta" i time potvrdio svoje obećanje dato tokom predizborne kampanje.

Tramp je u intervjuu obavljenom u petak, a emitovanom u nedelju, rekao i da će proterati tri miliona ilegalnih useljenika.

- Ljude koji su kriminalci i imaju sudske dosijee, koji su članovi bandi, krijumčari droge i kojih sigurno ima dva, a možda i tri miliona, proteraćemo iz naše zemlje ili ćemo da ih zatvorimo - rekao je Tramp u CBS-ovoj emisiji "60 minuta".

Potvrdio je da će podići zid na granici sa Meksikom kako bi smanjio priliv ilegalnih useljenika.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/Izvor:24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA