PEKAR IZ PANČEVA IMA NAJVEĆE SRCE NA SVETU: Pomogao je devojčici koja je hendikepirana, njegov gest je oduševio sve

"Voleo bih da svojim gestom podstaknem i druge u Pančevu da pomognu hendikepiranu decu jer ih ima još, a nemaju organizovani prevoz do škole i nazad" - rekao je ovaj divni čovek

  • 8

Roditelji jedne hendikepirane učenice pančevačke Gimnazije neće morati da brinu o njenom prevozu u školu do kraja ove godine. Tome je doprineo Pančevac Gani Pniši, po zanimanju pekar. On je jednom od najvećih taksi-prevoznika u Pančevu samoinicijativno uplatio za njen prevoz specijalnim vozilom koje može da prima hendikepirane putnike.

DANAS SU SVETI VRAČI: Ako izgovorite OVE REČI, rešićete se svakog psihičkog i fizičkog bola!

- Odlučio sam se na to iz saosećanja prema problemima koje imaju takva deca u našem gradu i njihovi roditelji. Posebno me je dirnulo to što je ta učenica koja ide u drugi razred gimnazije odličan đak i dobija samo najviše ocene. Voleo bih da svojim gestom podstaknem i druge u Pančevu da pomognu hendikepiranu decu jer ih ima još, a nemaju organizovani prevoz do škole i nazad. Umesto toga, njihovi roditelji ih vode na nastavu, a to nije nimalo jednostavno sada kada su počele hladnoće i kiše - izjavio je za "Pančevac" Pniši.

VOZAČI, ŠIROM OTVORITE OČI: Oprez zbog magle i klizavih kolovoza

Povodom ovog gesta oglasio se i Milenko Čučković, član Gradskog veća zaduženog za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku.

Foto-ilustracija: Flickr/Claudio Riccio Foto-ilustracija: Flickr/Claudio Riccio

On je rekao da pozdravlja Pnišijev gest i dodao da je povodom prevoza hendikepirane dece u škole razgovarao s vlasnikom preduzeća koje ima vozilo za prevoz takvih putnika.

NOVI ZAKON U SRBIJI: Skidate torente? Pazite šta radite s njima jer možete da završite u zatvoru!

- Gradska vlast će nastojati da u budžetu za iduću godinu izdvoji jednu sumu novca za prevoz do škole dece s posebnim potrebama. Mi smo i dosad pomagali takvoj deci. Na primer, novcem koji smo dobili zahvaljujući našim projektima kupili smo specijalna vozila za prevoz hendikepiranih đaka u Gimnaziji i Elektrotehničkoj školi od ulaza u njihove škole pa do učionica. Osim toga, obezbedili smo i mesečne karte za prevoz te dece i njihovih roditelja. Prema našim procenama, u Pančevu ima devetnaest takvih đaka - naglasio je Čučković.

(Telegraf.rs / Izvor: pancevac-online.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA