OD OVOGA NEMA SPASA: Snimljen napad BAREL bombama u Siriji (VIDEO)

Snage odane režimu sirijskog predsednika Bašara al-Asada su pokrenule veliku operaciju za zauzimanje Kan al-Šiha, zapadnog predgrađa Damaska

  • 3

Sirijske snage su iz helikoptera bacile više od 15 barel bombi s hlorom na izbeglički kamp u predgrađu Damaska, tvrde aktivisti Slobodne sirijske vojske.

Ruska ambasada u Damasku granatirana puna 2 SATA!

Snage odane režimu sirijskog predsednika Bašara al-Asada su pokrenule veliku operaciju za zauzimanje Kan al-Šiha, zapadnog predgrađa Damaska.

Agencija "Storyful" nije mogla zvanično da potvrdi tvrdnje o korišćenju hlora u napadu, ali na video-snimku objavljenom na društvenim mrežama, za koji se tvrdi da prikazuje napad na Kan al-Ših, jasno se vidi kako se iz helikoptera izbacuju barel bombe.

Pripadnici sirijske Civilne odbrane pokrajine Damask, grupe volontera koji spašavaju žrtve iz ruševina, izvestili su da su trojica pripadnika njihove organizacije ranjeni tokom vazdušnih napada na Kan al-Ših.

Njihov centar u Kan al-Šihu je bio posljednji preostali centar Civilne odbrane u zapadnoj Gouti, koji je, prema navodima, bio gađan sa 50 barel bombi u proteklih 48 sati, tvrde opozicijski mediji.

Dan ranije su režimske snage izvele veliki broj vazdušnih udara i artiljerijskih napada na Kan al-Ših, a navodi se da je pogođena džamija Al-Houda, pri čemu je ubijen imam i nekoliko vernika.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su pobunjenici u istočnom Alepu upotrijebili hemijsko oružje protiv sirijske vojske te da je tom napadu bilo izloženo gotovo 30 vojnika, javlja Rojters pozivajući se na rusku agenciju Tass.

Prema Ministarstvu odbrane, do napada je došlo u nedelju uveče, a većina vojnika izloženih hemijskom oružju prebačena je u bolnicu u Alepu.

Rusija vazdušnm udarima na pobunjenike pomaže Asadu da preuzme punu kontrolu nad tim gradom, ali je trenutno obustavila napade na pobunjenički deo grada koji je u ruševinama, prenosi Hina.

Rusija je u petak zatražila da Organizacija za zabranu hemijskog oružja hitno u Alepu uputi svoju misiju te tvrdi da raspolaže dokazima da je hemijsko oružje korišćeno i u jednom drugom napadu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Agencije)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA