NOVI DETALJI SMRTI MALOG RADENKA: Kobnog dana doktor imao 70 pacijenata. Jedva stigao da ukaže pomoć svima

Posao lekara jedan je od najodgovornijih i najstresnijih poslova

  • 21

Na doktoru Dobrivoju Bojaniću su se slomila kola nezdravog zdravstvenog sistema, rekao je direktor lozničke bolnice dr Zoran Kovačević.

TUŽILAŠTVO ODLUČUJE O OPTUŽNICI PROTIV DR BOJANIĆA: Radenkovom lekaru preti kazna do tri godine zatvora!

Doktor Bojanić je došao u centar pažnje posle smrti malog Radenka Nikodinovića, koji je posle lečenja polomljene ruke dobio visoku temperaturu, a potom i preminuo od sepse u Institutu za majku i dete u Beogradu.

- Posao lekara jedan je od najodgovornijih i najstresnijih poslova, a u našoj zemlji još više je otežan nedovoljnim brojem zdravstvenih radnika i nedostatkom savremene medicinske opreme. Tog kobnog dana prošlog meseca na doktoru Dobrivoju Bojaniću slomila su se kola našeg nezdravog zdravstvenog sistema. On je toga dana imao oko sedamdeset pacijenata - rekao je u ponedeljak povodom slave lekara Svetog Kozma i Damjan, dr Zoran Kovačević, direktor lozničke bolnice koji je na ovu funkciju stupio pre mesec dana.

Krivična prijava protiv Radenkovog lekara iz Loznice

- A da li je uopšte moguće u jednom danu korektno ispoštovati 70 procedura i napisati 70 korektnih izveštaja. Veoma teško. A za takvo stanje u našem zdravstvu sasvim sigurno nisu krivi samo lekari već odgovornost snosi celo društvo - dodao je on.

(Telegraf.rs/ Izvor: novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    15. novembar 2016 | 13:02

    I da je imao 100 pacijenata i crn ciganin zna da se gips ne stavlja na otvoren prelom

  • Putin R.S

    15. novembar 2016 | 13:22

    Ako nije mogao da izdrzi trebao je da ide kuci, a ne da leci pacijente samo da bi mu prosao dan. Na kraju ce ga i osloboditi krivice. Ispasce jadno dete da je krivo. Sram vas bilo. Osudite ih po kratkom posgupku. Dozivotna robija za sve.

  • 15. novembar 2016 | 13:22

    To nije nikakvo opravdanje on se školovao da bi pomagao ovo je vandalizam šta rade lekari Somborska bolnica je isto sramota a lekari u njoj su gori od sintera

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA