≫ 

DANAS SLAVIMO ĐURĐIC: Čim ustanete, pogledajte kroz prozor - od OVE stvari zavisi kakva zima nas čeka

Veruje se da Sveti Đorđe voli da se odazove nevoljnicima i da im pomogne. Pojavljuje se u obliku mladog viteza na konju, a naročito rado pomaže onima koji slave njegov dan

  • 12
Sveti velikomucenik Georgije , Đurđic Foto: SPC

Pravoslavni vernici danas obeležavaju Đurđic, slavu koja je u narodu poznata i kao "mali Đurđevdan", jer je reč o istom svecu, Svetom Đorđu. Prema narodnoj tradiciji i verovanju, počevši od današnjeg dana, 16. novembra, pa sve do 24. novembra vremenske prilike ukazaće nam kakva će biti predstojeća zima.

SUTRA SLAVIMO ĐURĐIC: Ako želite mir i spokoj, ovu stvar MORATE da uradite!

Ukoliko dani budu magloviti, zima će biti promenljiva i maglovita, a ako bude vedro zima će biti oštra sa dosta mraza!

Danas će se u svim pravoslavnim crkvama vernici tokom bogosluženja podsećati na Svetog Đorđa i njegov značaj u hrišćanstvu.

Veruje se da sveti Đorđe voli da se odazove nevoljnicima i da im pomogne. Pojavljuje se u obliku mladog viteza na konju, a naročito rado pomaže onima koji slave njegov dan.

Foto: SPC Foto: SPC

Zato, ako želite mir i spokoj, danas izgovorite OVU molitvu.

Danas obavezno pogledajte u nebo i na osnovu toga zaključite kakva zima nas čeka. Istu stvar ponovite svakog dana do 24. novembra, kada je Sveti Mrata, i na osnovu proseka sunčanih i toplijih dana dobićete odgovor na pitanje da li će i koliko biti hladno ove godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Frankfurt

    16. novembar 2016 | 09:54

    Sta vi sve slavite,nemam reci,ove slave su se izmisljale za vreme turaka da nebi morali da rade,ovaj cirkus samo u srbiju ima,slavite neke tamo kao svece,srbijo mesju sljivamo,zato je taj narod tamo napredovao.

  • Жељко☦

    16. novembar 2016 | 11:33

    Свечари нека вам је срећно и Богом благословено данас. У здрављу прославили и још дуго година славу дочекивали. Посебан поздрав нашој Маријани и нека вам је срећно и Богом благословено. На многаја љета да славите у здрављу и срећи и Ви и Ваша породица.

  • Javier Javi Martinez

    16. novembar 2016 | 08:07

    Vidim ja da niko ne odgovara na moja pitanja. Vise vam necu dosadjivati, zato sto ne znate ono sto vas pitam. Odoh da dosadjujem popovima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA