≫ 

Vrlo oštro pismo Džona Lenona na adresu Pola Makartnija se pojavilo na aukciji: Uništio si mene i Joko!

Adresirano kao "Linda i Pol" , pismo je u poglavlju imalo sliku Džona Lenona i njegove druge supruge Joko Ono

  • 0

Odnosi Džona Lenona i Pola Makartnija te 1967. godine bili su naizgled dobri, ali samo četiri godine kasnije njihovi odnosi su se pogoršali što je pokazalo i pismo koje je obelodanjeno u javnosti.

 

IZJAVA OD KOJE ZASTAJE DAH: Džon Lenon o tome šta je suština života!

 

Pismo koje je, kako se smatra, napisao Lenon 1971. godine, na aukciji je vredelo 20.000 dolara.

 

Adresirano kao "Linda i Pol" , pismo je u poglavlju imalo sliku Džona Lenona i njegove druge supruge Joko Ono, japanskom multimedijalnom umetnicom.

 

Bitlsi su se zvanično raspali 1970. godine, a Lenon je iz benda izašao 1969. godine, navodno zbog smrti njegovog menadžera Brajana Apstejna.

 

On je u pismu naveo da mu nije bila namera da razočara svoju vernu publiku:

 

- Pol i Klein (Alen Klein je bio novi menadžer Biltsa) su proveli čitav dan ubeđujući me da je bolje da ne kažem ništa jer bi to povredilo "Bitlse" i hajde da zaboravimo tu reč "sećaš li se". Zadrži to sećanje u tvom malom perverznom umu, i ćuti - zamolio me je Mekartni.

 

Foto: vulture.com

Foto: vulture.com

 

Poštujući njegov odnos sa Joko Ono, Lenon je napisao:

 

"Nadam se da ste ti i ostatak mojih nesebičnih prijatelja iz benda svesni koliki ste pritisak vršili na mene i Joko od kad smo bili zajedno. Mi smo svaki put u tišini prebrodili i oprostili onako kako to znaju plemeniti ljudi - počeo je Lenon i nastavio pismo obraćajući se Lenonovoj ženi:

 

"Izvinite me ako iskoristim izraz "Ja sam iz Bitlsa"  da pričam o čemu god ja hoću - očigledno je da oni stalno postavljaju neka pitanja o Bitlsima".

 

"Tako da ću na njih i da odgovorim, i da time Joko i ja dobijemo što je više na popularnosti. Kada me pitaju u vezi Pola i ja odgovorim, znam da su neke od tih stvari lične prirode, ali verovali mi ili ne, ja se uvek trudim da budem iskren, ja ne mrzim vašeg muža, meni je njega žao. Znam da su Bitlsi bili dobri ljudi, ja sam bio jedan od njih, ali su isto tako budale kao i svi ostali".

 

"Mogli bi malo da se spustite! Usput, nama se dogodilo više zanimljivih i inteligentnih stvari u našim projektima za samo jedu godinu nego što se ikada dogodilo za celukopno postojanje Bitlsa".

 

Foto: Profimedia/Zuma Press - Archives

Foto: Profimedia/Zuma Press - Archives

 

Autor hita "Imedžn" pokušao je da uvredi Makartnijevu suprugu Lindu rekavši da će njen brak sa Polom trajati samo dve godine.

 

- Naravno, novac je bitan, naročito kada prođe sva lepota. Pol nadam se da će ti Bog pomoći, vidimo se kroz dve godine - završava pismo Lenon.

 

Na kraju, Lenon se odjavljuje rečenicama, "Ljubav za vas dvoje od nas dvoje".

 

Vrednost pisma je na aukciji 2011. godine iznosila 40.000 dolara.

 

(Telegraf.rs/Telegraph.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA