NOVI MAJDAN NA ULICAMA KIJEVA: Demonstranti blokirali centar grada, udarali u bubnjeve i uzvikivali "Dole banda" (FOTO) (VIDEO)

Glavni razlog za proteste su visoke cene komunalnih usluga, a demonstracije koje će trajati cele sedmice mediji su već nazvali "novim Majdanom"

  • 6

Na poziv bivše ukrajinske premijerke Julije Timošenko u utorak je na ulicama Kijeva protestovalo oko 6.000 ljudi.

JULIJA TIMOŠENKO ŽELI TREĆI MAJDAN: Poziva ljude da izađu na masovne proteste

Učesnici protestne šetnje su u blizini Vrhovne rade u centru Kijeva organizovali i performans tokom koga su postavili punjenu lutku sa likom predsednika Ukrajine Petra Porošenka, koja sedi na improvizovanoj ve-ce šolji, što simbolizuje Ustav zemlje, javljaju ukrajinske "Vesti".

- Vlast nam, svojim postupcima, daje snagu da izađemo na ulicu i primenimo ekstremne mere kako bismo odbranili svoja prava. Ovim performansom želimo da pokažemo da vlast nema poštovanja ne samo prema nama građanima, već i da ne poštuje nijedan zakon u ovoj zemlji - rekao je jedan od aktivista, prenosi Sputnjik.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Građani su u utorak u centru Kijeva pokrenuli veliku akciju protiv korupcije i blokirali centralne delove grada. Demonstranti udaraju u bubnjeve i uzvikuju: "Dole banda!"

U ponedeljak je Julija Timošenko, liderka partije "Batkovščina" (Otadžbina), pozvala građane Ukrajine na proteste. Prema njenim rečima, Porošenko i Nacionalna banka, u stvari, podržavaju korupciju, a šef države na ključne pozicije u zemlji imenuje svoje poslovne partnere.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Krajem septembra mediji su javili da Timošenkova priprema novi Majdan u Kijevu.

Prema rečima novinara, glavni razlog za proteste su visoke cene komunalnih usluga. Istovremeno je objavljeno i da su nevladine organizacije kupile od 300 do 500 šatora za upotrebu u masovnim akcijama.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Demonstracije koje će trajati cele sedmice mediji su već nazvali "novim Majdanom". Očekuje se da će u protestima učestvovati i do nekoliko stotina hiljada ljudi, navodi Sputnjik.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srba

    16. novembar 2016 | 10:34

    Hteli ste promene pa eto vam Eu i Zapad. Molice te vi Putina al je kasno za sve

  • uzdrzani

    16. novembar 2016 | 10:32

    Protiv koga sad? Opet protiv rusa? Rusi im opet krivi?

  • OBILIC

    16. novembar 2016 | 20:39

    POSTO NAROD VOLI DA MASTA I DA CEKA DA MU NEKO BACI MNOGO PARA DA GA POMOGNE I OBECA MU LEPSI ŽIVOT MNOGI SU SE PRIMILI KAO VRBA. E SAD KADA IM JE STANDARD PAO 300% posle majdanaI DA SU SE SA NJIMA IGRALI BOGATI PROFITERI I EVROPSKI PROFITERI SADA SE PLASE STA SA TOLIKIM OBEĆANJIMA KOJE IM JE OBEĆALA NATO EKIPA U SKLOPU SA EVROPSKIM PROFITERIMA KOJI SADA IMAJU DRUGI INTERES KAO STO SU I PRE IMALI. OSLOBODILI SE STAROG NAORUZANJA I DOVEO UKRAJINU DO IVICE BEDE. SAD JE ONA PESMA STA CE BITI SA NAMA. TREĆI RAJH NE RADI VIŠE A FRANCUSKA I NEMAČKA PRILAZE RUSKOM BLOKU U NOVOJ PODELI JER SU EKONOMSKI ZAJMOVI VELIKI. ZA OBEĆANU EVROPSKU UNIJU DOBIĆE NAJSILNIJU EKONOMSKU ZEMLJU KOJA SE ZOVE KINA A RUSIJI JE LAKSE DA IH DA KINEZIMA A ČISTA LOVA DOLAZI U PAMETNE RUKE. ZANIMLJIVO DA IMA ONIH KOJI MISLE DA AMERIKANCI BACAJU BOMBONE I ČOKOLADE SA NEBA A ONO BACAJU SE BOMBE I BOLESTI KAO I NOVI PARAZITI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA