NIKOM NE SMETA JAKA LUTRIJA: Samo podsećamo na loto blamove svih ovih godina

Ko se još seća 2012. godine i ONE situacije

  • 2

Prvi skandal u Državnoj lutriji Srbije dogodio se u maju 2012. godine, prilikom izvlačenja 38. kola igre na sreću Loto, kada je "sedmicu" od 1,6 miliona evra navodno dobio igrač iz Banjaluke. Uprava za igru na sreću Ministarstva finansija tada je sačinila službenu belešku zbog nekoliko neregularnosti: tri sata pre početka izvlačenja dat je nalog da se otvori trezor DLS i da se vanredno očiste sve loptice, radnik obezbeđenja je bio u kontaktu sa njima, a svi direktori pravne i marketing službe su sa svojim saradnicima nadgledali tok igre, od preuzimanja materijala do završetka TV prenosa.

OPET SE DOGODIO LOTO SKANDAL: Posle izvlačenja brojeva prekid trajao 4 minuta

Drugi i najveći do sada propust dogodio se 28. jula 2015. godine u 59. kolu, gde se peti po redu broj 21 prvo pojavio na TV ekranu, a tek nakon pola minuta je zaista izvučen iz bubnja. Tada su iz DLS rekli da je u pitanju "tehnička greška", a policijska istraga i predsitražni postupak tužilaštva utvrdili su da nema govora o krivičnom delu i krivičnoj odgovornosti. Ipak, direktor Aleksandar Vulović tada je iz moralnih razloga podneo ostavku.

GLEDATE VIDEO KOJI JE ČEKALA CELA SRBIJA: Četiri minuta tišine u LOTO studiju (VIDEO)

Printskin: RTS Printskin: RTS

Sledeća nepravilnost uočena je u 11. kolu 9. februara 2016. godine, pošto je u Džoker igri iz šest aktivnih bubnjeva izvučeno samo pet brojeva koji su upisani u prazne kružiće, dok je šesti ostao nepopunjen. Kada se kadar vratio na izvučene brojeve, poslednja peta kuglica je upisana kao šesta. Očekivano - nije bilo JOKER dobitnika. Na sajtu DLS kasnije se pojavio regularan niz od šest brojeva, a saopštenje o nepravilnostima je izostalo.

Lutrija: Nismo varali, kome smeta jaka državna firma?!

Poslednja afera dogodila se sinoć, kada su u okviru 91. kola izvučeni brojevi, ali je grafika kasnila četiri minuta. Mnogi bi rekli taman dovoljno da se zaobiđe izvlačenje sedmice, a dobitnici  "šestice" dupliraju.

- Pauza do koje je došlo desila se jer je računar, koji daje izlaz grafike, blokirao, pa je morao da bude restartovan - objasnili su iz Državne lutrije Srbije, uz konstataciju da nekom smeta jako državno preduzeće koje posle dužeg perioda posluje u plusu.

Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbIN

    16. novembar 2016 | 22:09

    Drzavna lutrija rekla nekome smeta jaka lutrija.Gospodo iz lutrije pa Vama smeta.Mnogo imate slucajnosti i mnogo se izvinjavate.

  • momazver

    17. novembar 2016 | 12:17

    Hahaha...Ja mislim da ne znaju pošteno ni da prevare...i konstantno daju dokaz da je loto *POREZ NA BUDALE*....ali šta ćeš...takva smo zemlja u kojoj živi ZNATAN broj, hm, igrača Loto-a.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA