ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK kada se autobus pun čirlidersica zakucao u automobil (VIDEO)

Vozač audija morao da stane u zaustavnoj traci autoputa kako bi sipao ulje

  • 1

Policija je objavila snimak stravičnog sudara autobusa punog čirlidersica i "Audija" u britanskom gradu Bedfordšajeru, kada su poginule tri osobe, dok je četvrta teško povređena.

>>> Podigla je noge u autu i zaspala dok je njen dečko vozio. Kad se probudila, njen život se totalno promenio (FOTO)

Četvorica muškaraca su se vraćali iz noćnog provoda u Londonu, ali je vozač audija morao da stane u zaustavnoj traci autoputa kako bi sipao ulje. Snimak sigurnosne kamere pokazao je da je nedugo zatim na njih u punoj brzini naleteo autobus koji je prevozio čirlidersice sa obližnjeg univerziteta.

Usledio je stravičan sudar u kojem su poginula tri muškarca iz automobila, dok je četvrti preživeo iako je zadobio frakturu lobanje i kuka, kao i polomljena rebra. Policija je za nesreću okrivila 78-godišnjeg vozača autobusa Alana Pitersa, koji je u trenutku udara vozio skoro 100 kilometara na čas.

Ali, Piters je prema zaključku policijske istrage u mnogo većoj meri kriv što je uopšte vozio zaustavnom trakom, i to čak tri minuta pre nego što je naleteo na parkirani audi. Vozač je uključio sva četiri žmigavca, pa je prema proceni veštaka Piters trebalo već 1.500 metara ranije da primeti parkirani automobil, a umesto toga zaključeno je na osnovu snimka da je tek 0,4 sekunde pre udara vozač autobusa počeo da koči.

Preživeli putnik Džejk Dorling izjavio je kasnije da je su posle izlaska iz noćnog kluba on i dvojica drugova slučajno sreli vozača audija Alana Evansa, koga su znali od ranije. Ispostavilo se da ga je odluka da za 60 funti preveze kući prijatelje, koji nisu imali novca za taksi, koštala života.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA