≫ 

Pojavila se opasna DROGA za silovanje! Sipaju je deci i devojkama u piće, a samo par kapi izaziva 6 sati amnezije

Policija je na tri lokacije u Beogradu zaplenila 4,5 litara droge za silovanje (GHB), takozvanog tečnog ekstazij. Ova droga nema boju, skoro ni miris, ne može da se primeti ukoliko je u piću

  • 27

Policija je na tri lokacije u Beogradu zaplenila 4,5 litara droge za silovanje (GHB), takozvanog tečnog ekstazija. Samo par mililitara ove supstance, koja se podmetne žrtvi u piće, izaziva omamljenost i potpunu amneziju u roku od šest sati.

Uhapšeni zbog velike količine droge za silovanje u Beogradu

GHB u veoma maloj količini, od jednog mililitra, izaziva blažu euforiju, kao kod pijanstva, ali u većoj količini izaziva amneziju.

Droga je bez boje, i skoro da nema ni miris, tako da ne može da se primeti ukoliko se nekome sipa u piće. Dovoljno je samo samo dva do tri mililitra ove supstance da nakon desetak-dvadesetak minuta žrtva oseća omamljenost, ponekad mučninu, i izgubi pamćenje – naveli su u policiji.

Dejstvo ove droge traje čak 11 sati, ali se pamćenje žrtvi vraća nakon tri do šest sati, posle čega se ne seća šta se dogodilo.

– Nju često koriste silovatelji, baš zbog takvog dejstva. Kada nastupi delovanje narkotika, žrtvu odvode negde i siluju je. Nakon toga je vraćaju na mesto gde su je pronašli. Žrtva je svesna da je zlostavljana kada se osvesti, ali ne zna ni gde, ni kada – kazali su iz policije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    23. novembar 2016 | 15:19

    Pa mogli ste da kažete samo da se pojavila i da devojke budu na oprezu ali niste morali da objavite i naziv te droge.Pa dal ste svesni da ste na taj način možda i pomogli nekim monstruimima silovateljima da se potrude i nabave ovo? Dovoljna je samo bila informacija da se pojavila...

  • Srboljub

    23. novembar 2016 | 14:56

    Kada nadjete nekoga sa tom drogom treba ubiti skota odma. Nema sudjenja streljanje odma pa da vidimo koj će je sipa? Šalu na stranu ali treba ih osuditi maksimalno bez prava žalbe. Samo tako ćemo ostale zaštititi.

  • Dušan

    23. novembar 2016 | 15:09

    Kako se ne pojavi neki lek protiv ovih opakih bolesti nego samo ovo zlo to mi nije jasno ,ko da se utrkuju kako će ubiti uglavnom omladinu ,pod tim mislim na ceo svet ===!!!??????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA