Rusija: Da nismo podržali Asada, Evropa bi se tresla od straha zbog Islamske države!

- Nemačka federalna vlada govorila je o šokantnim napadima sirijske Vlade na Alep. Čule su se fraze da bez ruske vojne podrške Asadov režim ne bi mogao da vodi rat protiv sopstvenog stanovništva - rekla je Zaharova

  • 10

Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova ocenila je danas da bi se da nije bilo ruske podrške Siriji, Evropa suočila sa zverstvima terorista takozvane Islamske države i to ne bi bili posebni teroristički napadi već, kako kaže, pravi rat.

 

OPERACIJA U MOSULU POSTALA SREDNJEVEKOVNI MASAKR: Zaharova o stradanju civila u "iračkoj klanici"

 

ŽESTOKE OPTUŽBE RUSIJE NA RAČUN SAD: Amerikanci su osiromašenim URANIJUMOM gađali Irak i Siriju

 

- Nemačka federalna vlada govorila je o šokantnim napadima sirijske Vlade na Alep. Čule su se fraze da bez ruske vojne podrške Asadov režim ne bi mogao da vodi rat protiv sopstvenog stanovništva - rekla je Zaharova, preneo je Sputnjik.

 

- Zaista, bez velike podrške Rusije, napredna zapadna javnost, a posebno nemačka, danas bi se tresla od straha i užasavala bi se zverstvima pripadnika DAEŠ-a (IS) koji bi zauzeli i Siriju i okolne regione, ali, što je najvažnije - oni bi stigli do Evrope. I to ne bi bili pojedinačni teroristički napadi, već pravi rat na teritoriji EU - ocenila je Zaharova, prenosi Sputnjik.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Ona je izjavila i da americčka administracija i njeni saveznici otvoreno štite paravojne formacije u Siriji, što, kako smatra, predstavlja pomoć međunarodnom terorizmu.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srpski komunista

    24. novembar 2016 | 22:13

    Svaka čast lepotice, sve si tačno rekla. Licemerstvu Zapada nikad kraja, ali je velika sreća što imamo danas jaku Rusiju čiji se glas istine, i pored svih laži Zapada, daleko čuje.

  • Nbg

    24. novembar 2016 | 22:10

    Baš tako je istina 100%

  • Tutor

    24. novembar 2016 | 23:26

    Da nije tako sad bi mi ratovali, ovako čitamo o tome.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA