≫ 

Ekshumirano 18 posmrtnih ostataka Srba na groblju u Zadru

Nadležni organi Hrvatske počeli su 21. novembra proces ekshumacija posmrtnih ostataka žrtava srpske nacionalnosti koje su stradale u akciji hrvatske vojske i policije "Oluja"

  • 10

Na Gradskom groblju u Zadru u prethodna četiri dana ukupno je ekshumirano 18 posmrtnih ostataka žrtava srpske nacionalnosti.

Ekshumirani posmrtni ostaci 56 osoba srpske nacionalnosti stradalih u "Oluji"

Oni su stradali u akciji hrvatske vojske i policije "Oluja".

Komisija za nestala lica saopštila je da su sa posmrtnih ostataka uzeti uzorci radi identifikacije metodom DNK analize.

Nadležni organi Hrvatske počeli su 21. novembra proces ekshumacija posmrtnih ostataka žrtava srpske nacionalnosti koje su stradale u akciji hrvatske vojske i policije "Oluja".

Proces ekshumacije je od posebnog značaja za porodice nestalih lica, koje godinama pokušavaju da pronađu i dostojno sahrane posmrtne ostatke svojih najbližih, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CM

    25. novembar 2016 | 11:27

    Kako stradali ? Podmuklo i smisljeno istrebljeni u najvecem etnickom ciscenju u "civilizovanoj" Evropi krajem 20.veka koja podrzava novu NDH i ustaske teroriste.

  • bole

    25. novembar 2016 | 10:27

    Jel tu kao neki Srbi idu na more? E Srbi zapitajte se zasto su sada ekshumirali tela a ne letos? A vi "Srbi" kada odete sledece godine da se kupate kod njih na more setite se da se kupate u srpskim grobovima, ako uopste razmisljate kao ljudi sa dusom

  • draleRS

    25. novembar 2016 | 10:56

    kako,zar oni nisu fini i treba ici kod njih na more,ko bi rekao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA