Obustavljena registracija vozila na kosovskim tablicama!

Jedan vozač iz Gračanice kome je istekla registracija za KS tablice, izjavio je da mu je u Registracionom centru u Lapljem Selu rečeno da te, statusno neutralne, tablice više ne važe i da mora da uzme RKS tablice

  • 2

Vlasnici vozila sa statusno neutralnim KS registarskim tablicama već nekoliko dana ne mogu da produže registraciju svojih vozila, već se od njih zahteva da uzmu RKS tablice, javio je RTK 2.

Zabrana ulaska na KiM vozilima sa BiH tablicama

Jedan vozač iz Gračanice kome je istekla registracija za KS tablice, izjavio je da mu je u Registracionom centru u Lapljem Selu rečeno da te, statusno neutralne, tablice više ne važe i da mora da uzme RKS tablice.

- Došao sam da produžim registraciju na KS tablicama, rekli su mi da je odluka stopirana, i da mogu da izvadim RKS tablice, što je za 30 evra skuplje, morao sam da izvadim, inače bi me kaznili zbog upravljanja neregistrovanim vozilom - rekao je za RTK2 Slađan Denić.

Iz Centra za registraciju vozila u Lapljem Selu ovoj televiziji je potvrđeno da je još prošlog petka doneta odluka da je do daljnjeg obustavljeno izdavanje i produženje registracije za lica koja poseduju KS registarske tablice.

Vozilima iz BiH zabranjen ulaz na Kosovo

Odluka je stigla iz Ministarstva unutrašnjih poslova, odnosno od direktorke Kancelarije za registraciju vozila i vozačke dozvole, Sebahate Moremi, navodi RTK 2.

Foto-ilustracija: Tanjug/Zoran Žestić Foto-ilustracija: Tanjug/Zoran Žestić

Sredinom septembra postignut je dogovor o sprovođenju sporazma o slobodi kretanja iz 2011, koji između ostalog predviđa i produžetak važenja KS tablica na još pet godina.

KS tablice su statusno neutralne i nemaju državna obeležja, a izdavao ih je UNMIK.

(Telegraf.rs/Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kilo

    25. novembar 2016 | 15:43

    Nama srbima iz Bih zabranjeno da obilazimo braću srbe sa Kosova

  • 2.OK.BR.

    25. novembar 2016 | 16:04

    Ух,јака правна држава. Доћи ће и њима једног дана крај.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA