VAŠINGTON ČEKA VELIKA KAZNA: Fidel Kastro prokleo Ameriku zbog Srbije

- Kad su u martu 1999. godine, države članice ove nesrećne organizacije, u svojim naporima da razbiju Jugoslaviju, poslale svoje trupe da podrže kosovske separatiste, naišle su na snažan otpor naroda čije su iskusne snage i dalje netaknute - govorio je Kastro

  • 21

Fidel Kastro, čovek koji je jedan od najvećih svetskih državnika svih vremena i vođa kubanske revolucije a koji je umro sinoć u 22. 29 sati u 90. godini, prokleo je Ameriku zbog Srbije. U oktobru je kao bomba društvenim mrežama širom regiona prostrujala njegova izjava kubanskom listu "Padarela“ u kome je on rekao da Vašington čeka „velika kazna“ zbog silnih, krvavih ratova koje je izazvao širom planete, pa i na Balkanu.

KUBA U ŠOKU: Umro je Fidel Kastro! (VIDEO)

Amerikanci će, bio je ubeđen Kastro jednog dana pretrpeti osvetu zbog prolivene krvi u Jugoslaviji, Iraku, Avganistanu, Libiji i Vijetnamu…

Smatrao je da su oni glavni krivci što je svet ponovo na ivici Velikog rata.

– Stanje u svetu je katastrofalno. Politička kriza je najveća još od Drugog svetskog rata. Vašington je svestan svoje propasti, kao i razdora u Evropskoj uniji i NATO paktu. Neko će morati jednog dana da naplati Amerikancima njihovu lošu spoljnu politiku. Neko će morati da im naplati svu prolivenu krv u Iraku, Avganistanu, Jugoslaviji, Libiji, Vijetnamu… To ne može bez osvete. Kad-tad videćete! – poručio je Kastro.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Umro je drug Kastro: Trenutak u kojem brat saopstava da je Fidel umro (VIDEO)

Fidel Kastro je kritikovao zločinačko NATO bombardovanje naše zemlje i u svom govoru iz 2011.godine:

– Kad su u martu 1999. godine, države članice ove nesrećne organizacije, u svojim naporima da razbiju Jugoslaviju, poslale svoje trupe da podrže kosovske separatiste, naišle su na snažan otpor naroda čije su iskusne snage i dalje netaknute. Da je srpski lider (Milošević) odoleo još nekoliko dana, NATO bi upao u ozbiljnu krizu koja samo što nije eksplodirala. Imperija, je nažalost, dobila mnogo više vremena da nametne svoju hegemoniju nad sve više potčinjenim članicama NATO - govorio je jedan od najdužih vladara.

(Telegraf.rs / Oslobođenje. rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    26. novembar 2016 | 08:50

    Pocuvaj u miru ! Veliki Covek

  • zozo

    26. novembar 2016 | 09:45

    Slavamu. 1999 za vreme Bombardivanja kastro bio uz Tadašnju Sr Jugoslaviju dok nas nato tukao kastro Amere krivio svaka mu čast. zato svaki Srbin se treba pokloniti kastru i kubu podržavati da Srbija Nezaboravi sad kastra i kubu. Svima da se nezaborave ni kuba ni narod i uvek dati jim podršku. Kosovo je Srbija.

  • Drugarica

    26. novembar 2016 | 10:21

    Sve sto je rekao tacno je. Slava mu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA