≫ 

TRAMP IZVREĐAO MRTVOG FIDELA KASTRA: Novoizabrani predsednik SAD opet bez dlake na jeziku

U prvoj reakciji na vest o smrti Kastra novoizabrani američki predsednik je na Tviteru napisao samo "Fidel Kastro je mrtav!"

  • 35

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp je preminulog vođu kubanske revolucije Fidela Kastra nazvao "brutalnim diktatorom koji je ugnjetavao svoj narod skoro šest decenija", prenosi AFP.

TAKO JE GOVORIO KASTRO: Poruke harizmatičnog "El Komandantea" koje ćemo zauvek pamtiti

Tramp je u saopštenju naveo da se nada, "iako Kuba ostaje totalitarno ostrvo", da će Kastrova smrt obeležiti "sklanjanje od strahota koje su predugo trpljene, a ka budućnosti u kojoj će divni kubanski narod konačno živeti u slobodi koja tako zaslužuje".

KUBA U SUZAMA: Umro je Fidel Kastro (VIDEO)

U prvoj reakciji na vest o smrti Kastra Tramp je napisao na Tviteru samo "Fidel Kastro je mrtav!", bez daljeg elaboriranja.

Rojters podseća da je Tramp, koji 20. januara naredne godine preuzima funkciju šefa Bele kuće, pretio tokom predizborne kampanje da će preokrenuti poteze koje je učinio odlazeći američki predsednik Barak Obama na otvaranju u odnosima sa Kubom, zbog zabrinutosti za stanje verskih sloboda na Kubi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    26. novembar 2016 | 19:29

    FIDEL JE DIKTATOR A STA RECI ZA ONE KOJI SU U VJETNAMU UBILI 3MILIONA CIVILA I OSTAVILI 800HILJADA INVALIDA POSLE NJIHOVOG ,DEMOKRATAKOG,BOMBARDOVANJA!!!!

  • Pera Kojot # 1

    26. novembar 2016 | 17:45

    On nezna na kojoj strani je Mexico, misli da je preko okeana! A zna ko je bio Fidel! Lupetaj ovaj Trump, i nista se nece promeniti u svetu od januara kad on sedne na stolicu!

  • Miki

    26. novembar 2016 | 17:59

    Za vas kauboje bio je diktator jer nije dozvolio svoju zemlju pod vasu cizmu. Vi da ubirete plodove njihovih lepota zemlje a Kubanci da budu sluge vase za sitnu paru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA