≫ 

Novi detalji tragedije u Kolumbiji: Broj žrtava smanjen na 71, četiri osobe nisu ušle u avion

Avion je star 17 godina i osam meseci, a prethodno je bio korišćen u avio-kompanijama u Boliviji, Francuskoj i SAD

  • 3

Detalji pada aviona Avro RJ85 avio-kompanije Lamia još nisu poznati, ali brazilski mediji objavili su neke informacije. U padu aviona život je izgubila 71 osoba, jer se ispostavilo da se četiri putnika nisu ukrcala na let, prenosi Tanjug. Ranije se verovalo da je broj žrtava 76.

Ovo je pilot, heroj koji je spasao pet života: Nažalost, on nije preživeo

Prema sistemu za praćenje aviona, moglo se uočiti da je avion pri padu imao brzinu od 263 km/h, a prethodno je čekao odobrenje da sleti, pa je bio primoran neko vreme da kruži iznad mesta tragedije. Avion je nakon ulaska u Kolumbiju bio primoran da pravi zaokret na desnu stranu, a u 00:42 sata počeo je da pravi krugove u suprotnom smeru od ciljnog mesta. Brzina aviona se kontinuirano smanjivala, ali nema dokaza o eventualnim problemima.

Nakon jednog kruga, brzina aviona se sa 409 km/h smanjila na 263 km/h, a poslednji signal pre pada avion je emitovao u 00:55.

Avion Avro RJ85 u kojem su se prevozili nesrećni igrači imao je prethodno istog dana jedan let na putu Kočabamba - Santa Kruz de la Sijera, dok je drugi let bio od Santa Kruza do Medelina. Ovaj avion Čapekoense je koristio za čarter letove i bio je u bojama kluba. Avion je star 17 godina i osam meseci, a prethodno je bio korišćen u avio-kompanijama u Boliviji, Francuskoj i SAD-u.

(Telegraf.rs / Izvor: sportsport.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobari

    29. novembar 2016 | 23:29

    Na tom letu bili su mi prijatelji za ceo život. Nije to bila grupa ljudi koja deli uzajamno poštovanje. Bila je to porodica. Živeli smo u harmoniji, okruženi srećom. Pre no što su se ukrcali na avion, rekli su da idu da pretvore svoje snove u javu. San je danas gotov...“ # -Predsednik Šapekoensea Plinio David de Nes Filjo- Pocivajte u miru! Stvarno tuga...

  • BASA

    30. novembar 2016 | 10:15

    Pocivajte u miru ,!

  • Miki cigara123

    30. novembar 2016 | 09:13

    Neka pocivaju u miru sta drugo da kazem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA