≫ 

ŠOK U NEMAČKOJ: Obaveštajac iz Dizeldorfa otkrivao tajne Islamskoj državi

Nemačka unutrašnja obaveštajna agencija (BfV) otkrila je pre četiri nedelje aktivnosti zaposlenog, kada je pokušao da se domogne veoma "osetljivih" informacija koristeći lažno ime i praveći komentare "u duhu" islamskih ekstremista

  • 5

Nemac (51), zaposlen u obaveštajnoj službi te zemlje uhapšen je u Dizeldorfu zbog navodnog otkrivanja državnih informacija islamsko - ekstremističkom sajtu, prenose agencije.

NAPAD U OHAJU: Islamska država stoji iza terorističkog akta

Kako se navodi, nemačka unutrašnja obaveštajna agencija (BfV) otkrila je pre četiri nedelje aktivnosti zaposlenog, kada je pokušao da se domogne veoma "osetljivih" informacija koristeći lažno ime i praveći komentare "u duhu" islamskih ekstremista.

BfV agencija nije odmah odgovorila na mejl, jer nije bilo dokaza da agenciji ili zaposlenima preti opasnost, a nije ni precizirala šta je tačno uhapšeni radio u agenciji, niti od kada radi u njoj.

- On je optužen za pravljenje islamističkih komentara na internetu koristeći lažno ime i zbog otkrivanja agencijskih podataka na internetu. Nije se ponašao sumnjivo dok je bio zaposlen - saopštili su iz agencije.

Nemački zvaničnici pojačali su nadzor zbog mogućih islamističkih grupa i pojedinaca nakon dva napada Islamske države u julu.

Kako je BfV navela, u Nemačkoj deluje oko 40.000 islamista, uključujući 9.200 ultra konzervativnih islamista poznatih i kao Salafisti.

Direktor te agencije je ranije izjavio da je Nemačka meta islamskog terorizma i da mora da shvati da će Islamska država i druge terorističke organizacije nastaviti da napadaju Nemačku ukoliko im se ukaže prilika.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vrijeme propast-BH

    30. novembar 2016 | 07:21

    Merkelova voli arape, zato ih je i primila, ali će joj se to obiti o glavu.

  • Boban

    30. novembar 2016 | 08:04

    Nemacka tajna sluzba BND ima dobre kontakte sa islamistima i dok je tako u Nemackoj nema teroristickih napada! U Nemackoj islamisti peru novac i druge akcije i dok Nemci na to zatvaraju oci bice dobro za njih, Francuzi su se digli protiv toga i videli ste kako su kaznjeni!

  • Denis

    30. novembar 2016 | 08:19

    Pa to su njihovi vojnici normalno da ce im otkrivati neke tajne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA