KONTROLE SVE RIGOROZNIJE: Ako OVU STVAR nemate u kolima, možete da dobijete kaznu čak 120.000 dinara!

Ovaj zakon će najviše dotaći one koji imaju decu

  • 21

Ako ste vozač i imate dete koje je niže od 135 cm, a vozite ga bez dečjeg auto-sedišta, možete da platite kaznu od 120.000 dinara.

KATASTROFALNI PODACI ZA SRBIJU: U poslednjih 15 godina u saobraćaju stradao JEDAN CEO GRAD

Dečja sedišta, ako se usvoji Predlog izmena i dopuna Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, biće obavezna samo u privatnim automobilima. Iz ovoga izuzeti su taksisti.

- Tačno je da ni po starom, a ni po novom zakonu o bezbednosti saobraćaja nije predviđena obaveza taksista da decu prevoze u auto-sedištima - kaže Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja.

VOZAČI, PAZITE SE: Večeras počinje velika akcija policije, evo o čemu je reč!

Foto-ilustracija: Profimedia/BE&W Foto-ilustracija: Profimedia/BE&W

Problem dece u Srbiji je veoma velik. U Srbiji je prošle godine poginulo 14 mališana, a većina su bili putnici u vozilima. Pri tome su kontrole upotrebe dečjih auto-sedišta i vezivanja pojaseva na zadnjem sedištu bile poražavajuće jer ni deset posto proveravanih vozača nije poštovalo zakonske odredbe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    30. novembar 2016 | 17:06

    A da mi vama poklonimo automobile pa se sami vozajte sa svojim starletama? Dokle bre vise sa ovom otimacinom? 120000? Plate oko 25000! Okanovicu,koju skolu imas? Doktor? Dzabe si platio,znanje se ne kupuje!

  • Dejan

    30. novembar 2016 | 21:49

    Kako li smo se nakad vozili u Fici,i to do mora i nazad bez sadista za decu.Pa mi mora da vucemo neke traume iz tog vremena

  • dusan

    30. novembar 2016 | 17:18

    ovo mora da je smislila agencija za saobracaj.da ima logike odavno je nju trebalo ugasiti.neka kazu kolike plate primaju......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA