Stiže novi skener za oko 200.000 Valjevaca (FOTO)

Ministarstvo zdravlja je još letos odobrilo 45 miliona dinara za njegovu nabavku, a u valjevsku bolnicu stiže najkasnije za tri meseca

  • 0

Valjevska bolnica uskoro će dobiti novi skener! Na nabavku ovog važnog aparata građani Kolubarskog okruga čekaju već duže vreme, a uskoro više neće na skener morati da odlaze u Beograd, Čačak ili Šabac.

Ministarstvo zdravlja je još letos odobrilo 45 miliona dinara za nabavku novog skenera, što je prilikom posete Valjevu i obećao ministar zdravlja Zlatibor Lončar, a procedura oko kupovine ovog aparata je završena, tako da će novi skener u valjevsku bolnicu stići najkasnije za tri meseca.

Vršilac dužnosti direktora valjevske bolnice dr Zoran Đurić je prilikom potpisivanja ugovora o nabavci novog skenera poručio da je ovaj dijagnostički aparat koji će dobiti valjevska bolnica među nasavremenijama u Srbiji, a skener istih karakteristika poseduje Urgentni centar Kliničkog centra Srbije.

Stari skener, koji je kupljen pre 12 godina je već dve godine radio u havarijskom režimu, a početkom jula je potpuno prestao da radi. Na njemu je do sada obavljeno više od 90.000 pregleda.

(S.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA