≫ 

ZAHUKTAVA SE KOD KRIMA: Ukrajinci ispaljuju rakete, Rusi prete da će uzvratiti još jače

Ruska agencija za vazdušni saobraćaj saopštila je prošle sedmice da jednostrana odluka Ukrajine da održi vežbe sa ispaljivanjem raketa nedaleko od Simferopolja predstavlja kršenje međunarodnih sporazuma

  • 22

Kijev je danas počeo dvodnevna raketna testiranja u južnom delu zemlje, nedaleko od Krima, dok su, kao odgovor na to, ratni brodovi ruske Crnomorske flote zauzeli položaje kod zapadne obale Krima kako bi pomogli da se ojača vazdušna odbrana poluostrva.

 

GODIŠNJICA UKRAJINSKE REVOLUCIJE: Tri godine od početka sukoba sa Rusijom!

 

Porptarol je rekao da je najbliža tačka prolaska projektila pored poluostrva Krim 30 kilometara, preneo je "Sputnjik".

 

Ministarstvo odbrane u Moskvi će odgovoriti na ukrajinske vojne vežbe tako što će oboriti rakete koje se nađu u zoni letova iznad Simferopolja i Odese. To je najavio i portparol Kremlja Dmitrij Peskov i dodao da će takve mere biti preduzete ukoliko se proceni da postoji opasnost od tih raketa.

 

Jedan izvor rekao je da su posade sistema vazdušne odbrane u povišenom stanju borbene gotovosti i nije odbacio mogućnost da na brodovima bude proglašeno najviše stanje pripravnosti.

 

Foto: Wikipedia/Cpl Jamie Peters RLC

Foto: Wikipedia/Cpl Jamie Peters RLC

 

Ruska agencija za vazdušni saobraćaj saopštila je prošle sedmice da jednostrana odluka Ukrajine da održi vežbe sa ispaljivanjem raketa nedaleko od Simferopolja predstavlja kršenje međunarodnih sporazuma.

 

Vežbe sa upotrebom raketa, koje će biti održane 1. i 2. decembra, zalaze u ruski civilni vazdušni prostor i predstavljaju prijetnju po bezbednost aviona, saopštila je ova agencija.

 

Ukrajinske vežbe vrsta su varke za javnost čija je svrha stvoriti nervozu, ali u svakom slučaju vojska to smatra stvarnom i mogućom pretnjom i ruske protivvazdušne snage na Krimu stavljene su na najviši stepen pripravnosti. To se ne odnosi samo na kopnena postrojenja, nego i na brodove s protivvazdušnom odbranom jer brodovi crnomorske flote mogu nezavisno da odgovore na takve pretnje - rekao je izvor za agenciju TASS.

 

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ЕУ тиква

    1. decembar 2016 | 10:01

    Слатка памет нато-наци ЗОМБИЈА. ...

  • MOMO

    1. decembar 2016 | 09:49

    Kako će ih Vladimir sravniti kad mu pukne film

  • Sasa

    1. decembar 2016 | 12:04

    Ne zaboravite na 30.000 Rusa u predniestrovju u Moldaviji, naoruzanih do zuba...nedaleko od Odese...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA