Dačić: Lično sam preduzeo sve da Turska ispoštuje odluku suda i vrati decu Slavici Burmazović

– Mi treba da preduzemo ono što može država Srbija da uradi, to je eventualno da se podignu te poternice, ali to nije u našoj nadležnosti – rekao je Dačić na konferenciji

  • 21

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je od vlasti Turske zatraženo da preduzme konkretne korake i da očekuje da će poštovati presudu sopstvenog suda o vraćanju dece Slavici Burmazović.

Oglasio se Turčin koji je oteo decu Slavici Burmazović: "PRE ĆU IH ZAPALITI NEGO ŠTO ĆU IH VRATITI MAJCI"

– Mi treba da preduzemo ono što može država Srbija da uradi, to je eventualno da se podignu te poternice, ali to nije u našoj nadležnosti – rekao je Dačić na konferenciji za novinare.

Kako kaže, nema sumnje, da će tu biti još problema, ali se, dodao je, nadamo da će državni organi Turske sprovesti odluku koju je njihov sud doneo, a kojom je naložio da deca budu vraćena majci.

Foto: Facebook/Slavica Burmazovic Foto: Facebook/Slavica Burmazovic

– Ne možemo sada da pošaljemo komandose odavde da nekoga dovedu, ali je u svakom slučaju taj problem istaknut na najvišem mogućem nivou u Turskoj – rekao je Dačić.

Navodeći da je često u kontaktu sa Slavicom Burmazović, Dačić kaže da je preduzeo sve što je lično mogao, da se obratio premijeru Turske i turskom ministru spoljnih poslova.

– Pošto me Slavica pozvala i juče mi rekla da je njen bivši suprug razgovarao preko Fejsbuka sa novinarom Informera i da je on rekao što je rekao, ponovo smo pozvali Tursku i turskog ambasadora u Srbiji i našeg ambasadora u Turskoj i tražili da se sada preduzmu konkretne mere – kaže Dačić.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iju

    1. decembar 2016 | 18:16

    Crna zeno svu srecu ti zelim,i ja sam majka,al troje dece sa budalom...

  • Jare

    1. decembar 2016 | 16:00

    Pa cekaj od ovoliko pravoslavaca ona se zalepila za Turcina, zao mi djece

  • boro

    1. decembar 2016 | 16:51

    naći će ona sad opet nekog migranta . Nažalost OVAKIH DROLJA sve je više , samo da nije Srbin dobar je , sve je bolje od Srbina , a kad zagusti onda se sjete Srba , i da su državljanke Srbije . IDI FUKSO U TURSKU DJECI I ŽIVI SA SVOJOM DJECOM , TO SI TRAŽILA , A DJECU TI NI JA NIKAD NE BI DAO , NIKAD .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA