U Pančevu na ovom mestu dižu spomenik poginulim borcima od 1991. do 1999. godine (FOTO)

Ideja da spomenik na kome će se naći imena poginulih boraca iz Pančeva bude postavljen stara je više od 15 godina

  • 3

Na jednom od zelenih ostrva na prostoru centralnog gradskog parka, odnosno Trga kralja Petra 1, niče spomenik Pančevcima borcima poginulim u ratnim dejstvima od 1991. do 1999. godine.

Pronašli smo najidiotskiju trafostanicu u Srbiji (FOTO)

Oktavian Sekešan iz Udruženja srpskih vojnih veterana Pančeva objašnjava da se spomenik na ovoj lokaciji diže sa svim neophodnim dozvolama i saglasnostima.

Objašnjava da je prva dobijena lokacija bila na travnjaku ispred zgrade policije u Pančevu, ali da je posle toga došlo do promene lokacije.

Sada imamo sve saglasnosti za ovu lokaciju i za ovaj spomenik. Spomenik je već šest meseci gotov i čeka postavljanje. Ako nas vreme posluži, očekujemo da bude postavljen najkasnije do 10. decembra. Iako je bilo ideja, nije reč o spomen-česmi. Na spomeniku će biti imena 69 palih boraca iz Pančeva koju su poginuli u ratnim dejstvima od 1991. do 1999. godine – izjavio je Oktavian Sekešan.

Foto: 013info.rs Foto: 013info.rs

Veterani najavljuju da postoji dogovor da kod otvaranja spomenika činodejstvuju sveštenici više verskih zajednica, jer su i poginuli borci iz različitih konfesija. Kao investitori iza izgradnje spomenika stoje udruženja veterana.

Ideja da spomenik na kome će se naći imena poginulih boraca iz Pančeva bude postavljen stara je više od 15 godina.

A biće postavljen praktično četvrt veka pošto su prvi Pančevci počeli da ginu u ratovima 90-ih.

(Telegraf.rs/013info.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA