Kad nekretnine oduzmu hipotekom, možete ih kupiti i za 5.400 evra. Evo kako da dođete do njih!

U protekloj godini 1.100 kuća i stanova otišlo je na doboš, pokazuju podaci Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita

  • 21

U protekloj godini 1.100 kuća i stanova otišlo je na doboš, pokazuju podaci Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita. Kako kaže Vladimir Vidojković iz te organizacije, do sada je prodato 58 nepokretnosti, što predstavlja povećanje u odnosu na prošlu godinu, kada ih je bilo prodato 48.

DRAMA PORODICE KOSANOVIĆ: Uzeli su kredit, dobili ČETIRI BEBE, a onda je ona izgubila posao i ŽIVOT IM JE POSTAO PAKAO!

MILAN SE UBIO ISPRED IZVRŠITELJA DOK SU GA ISELJAVALI IZ KUĆE: Vapaj njegove supruge uzdrmao je Srbiju!

Na portalu "Doboš" nalaze se oglasi za prodaju nekretnina koje su banke na osnovu hipoteke oduzele. Svakodnevno banke oglašavaju prodaju stanova, kuća, poslovnih objekata, njiva, zemljišta koji se prodaju na osnovu Zakona o hipoteci, i na portalu se mogu naći svi potrebni podaci, kako o predmetu prodaje, tako i o banci koja ga prodaje, datumu licitacije i obavezama koje potencijalni kupci moraju da ispune da bi učestovali u kupovini ponuđene nekretnine. Trenutno ima nekoliko desetina oglasa o prodaji stanova i kuća u Vojvodini, koja će biti tokom ovog meseca. One se mogu kupiti i za 5.400 evra, ali i za 23.780, ali je zajedničko da je u svakoj ponudi reč o porodičnim stambenim zgradama koje su u dobrom stanju i u koje potencijalni kupci mogu odmah da se usele.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Prizmena porodična stambena zgrada površine 108 kvadrata sa zemljištem uz objekat od 279 kvadrata u Bačkom Petrovom Selu, opština Bečej, prodaje se 5.400 evra. Za porodičnu stambenu zgradu u Zrenjaninu od 116 kvadrati početna cena je 6.600 evra. Eurobanka nudi i porodičnu stambenu zgradu u opštini Odžaci, po početnoj ceni od 8.900 evra. Kuća ima u gabaritu 151 kvadratni metar i dve pomoćne zgrade, jedna od 155 kvadratnih metara, a druga od 13. Uz kuću je zemljište od 500 kvadrata i njiva 1. klase od 347 kvadratnih metara.

Za porodičnu kuću sa dve pomoćne zrade u Vršcu, koju 15. decembra na prodaju ponudila Adiko banka Beograd, početna cena je 12.325 evra.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Kada banka proda stan, kuću ili bilo koju drugu nepokretnost, sudski izvršitelji su ti koji ulaze u posed, a ukoliko su u njemu zatečene lične stvari dužnika, oni angažuju njihov prevoz.

Na objavu o prodaji nepokretnosti koje se oduzimaju na osnovu Zakona o hipoteci deo građana reaguje negativno jer smatra da je nemoralno za male pare kupiti ono što je neko mukom sticao i mukom izgubio, dok ima i onih koji smatraju da za kupovinu takvih nepokretnosti postoje posebni "specijalci” i da do nje ne mogu doći "obični smrtnici”.

(Telegraf.rs / Dnevnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    3. decembar 2016 | 13:50

    Ima da se usreći ko kupi oteto.

  • kiza

    4. decembar 2016 | 02:01

    Do pre trideset godina drzava je davala stanove, nije ih otimala. Banke su davale kredite koji su mogli da se vrate. Ala smo napredovali, svaka nam cast!

  • Marina

    3. decembar 2016 | 19:25

    Nikad ne bih mogla da kupim takvu nekretninu. Nema sreće na tudjoj nesreći.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA