Putin otkrio zašto Rusija nije sprečila bombardovanje Jugoslavije

Ruski predsednik samtra da se ravnoteža u svetu postepeno vraća

Pokušaji uspostavljanja unipolarnog sveta su propali i ravnoteža u međunarodnoj areni se ponovo uspostavlja, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin televiziji NTV.

>>> Crnogorski maturanti obeležili 17 godina od NATO bombardovanja, nećete verovati kako (VIDEO)

On je primetio da u savremenom svetu ljudi "slušaju one čiji je glas dovoljno glasan da se može čuti". Ruski predsednik je u tom kontekstu pomenuo i bombardovanje Savezne republike Jugoslavije 1999. godine, to jest objasnio zašto Zapad tada nije uvažio rusko protivljenje NATO intervenciji.

Odgovor je veoma jednostavan: slušali su samo snažne glasove. Situacija se menja. Mislim da sada nije tajna i da svi mogu da vide kako mnogi naši partneri radije koriste norme međunarodnog prava, pošto se ravnoteža u svetu postepeno vraća. Pokušaji uspostavljanja unipolarnog sveta su propali - istakao je Putin, dodavši da "sada živimo u drugačijoj dimenziji", prenosi Tass.

Prema njegovim rečima, Rusija je uvek shvatala da bi, iako štiti sopstvene nacionalne interese, trebalo da poštuje i interese drugih.

- Tako ćemo razvijati odnose sa svim našim partnerima - dodao je Putin.

Osvrnuvši se na novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, ruski predsednik ga je opisao kao "pametnog čoveka" koji će, uveren je Putin, biti veoma odgovoran na novoj poziciji.

- Tramp je uspešan u biznisu, što pokazuje da je pametan čovek, a kao takav će ubrzo realizovati i drugi nivo odgovornosti - zaključio je Putin.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bobi

    4. decembar 2016 | 14:18

    Alija sta ces ti ovde , nije ti mesto tu , idi u Aleppo

  • Јасмина

    4. decembar 2016 | 13:50

    Само да буде МИР.

  • Ljupko

    4. decembar 2016 | 15:48

    Komentari srpskih alkoholicara prestavljaju princip jedan covek. Jedan glas.Videcemo kako ameri pomazu siptare ubuduce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA