POTRESNA ISPOVEST RODITELJA DEVOJČICE NESTALE U TISI: Naša Barbara se plašila visine, ne znamo otkud ona na mostu! (VIDEO)

Svaki put kada bi kolima prolazili preko mosta držala se za mene i govorila tata, pašćemo

  • 7

Petnaestogodišnja Barbara Vitez pala je u hladnu Tisu dok je šetala je 25. novembra sa društvom mostom koji spaja Sentu i Čoku. Za nestalom devojčicom se i dalje traga, a ronioci svakodnevno pretražuju rečno korito.

VERUJU DA JE BARBARU NEKO GURNUO SA MOSTA: Roditelji devojčice koja je upala u Tisu neutešni

- Ne znam šta da mislim. Čuo sam različite priče. Policija mi ne govori ništa, a ja sa decom koja su te večeri bila sa mojom ćerkom ne mogu da se vidim ili čujem jer je to zabranjeno. Stavrno ne znam šta da mislim - navodi Barbarin otac Endrej.

Majka i otac tragično stradale devojčice, govorili su o poslednjem susretu sa Barbarom kada su je kobne večeri ispratili na rođendan kod druga.

- Tad sam je treći put pustila da izađe u grad. Rekla je da želi da ide na žurku. Pustila sam je jer znam da ne pije i pod uslovom da se vrati na vreme, do 12 sati - kroz suze priča Melinda.

Njihova ćerka se sa rođendana nikada nije vratila i šta se desilo na putu do kuće i kako je završila na konstrukciji mosta roditelji se pitaju svaki dan.

"Draga Barbara, mi te i dalje čekamo": Učenici iz njene škole pomno prate akciju u ledenoj Tisi (FOTO)

Foto: Lična arhiva Foto: Lična arhiva

Oko 10 sati sledećeg jutra pokucala policija koja im je saopštila se se nešto možda desilo i zatražila Barbarinu fotografiju.

Barbarin otac kaže da je u policijskoj stanici satima čekao u neizvesnosti da mu kažu šta se dogodilo. Rekli su samo da se nešto možda desilo, priseća se Barbarin otac. Kako kaže, Barbara nije bila problematična.

Barbara se plašila visine pa je roditeljima sumnjivo zbog čega se uopšte našla na mostu.

- Svaki put kada bi kolima prolazili preko mosta držala se za mene i govorila "tata, pašćemo". Ne znam odakle joj hrabrost da se sama penje tamo - dodao je Endrej.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Ili deca koja su bila sa njom neće da kažu ili policija meni ne govori - dodaje otac devojčice za kojom tuguje cela Senta, a posebno Ekonomsko-trgovačka škola u tom gradu.

Policija je prijavu dobila od drugova koji su te večeri bila sa njom. Jedan od njih je navodno rekao i da su se oko 22 sata razdvoji i da je ona otišla na drugu stranu.

Roditelji su ubeđeni da nije bila Barbarina ideja da se nađe na mostu.

Kako navodi Barbarin otac, policija ima snimak na kojem se vidi da je Barbara sa dvojicom mamaka bila u prodavnici nedaleko od mosta i da su tamo kupili neko piće.

-U policji su mi rekli da je pala sa mosta, ali da nisu pili – navodi Endrej. Sumnjivo je i to što je deo ograde kojim se može spustiti ispod mosta bio otvoren.

- Potrebno je bar šest dana, ako se telo nije zakačilo za nešto u reci. Tisa je ispod mosta duboka između šest i 12 metara, voda je izuzetno hladna i zimi ima dosta virova - saopštili su iz spasilačkog tima Tisa-Senta koji i dalje traga za devojčicom, ali kažu da će biti veoma teško pronaći telo.

Žitelji Sente smatraju da je najgore za roditelje što i ne znaju šta se tačno desilo, ali se istovremeno pitaju šta su deca tražila na mostu u pola noći.

Iz Centra za socijalni rad apeluju i na roditelje i na decu da povedu računa o ponašanju, nestašlucima i izazovima kako se ovakva tragedija ne bi ponovila.

Tisa i dalje krije tajnu gde je Barbara, a kada telo bude pronađeno, biće upućeno na obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/pink.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sudija

    5. decembar 2016 | 03:29

    A mozda nije ni bila na mostu. Treba to njeno drustvo dobro pretresti.

  • Јасмина

    5. decembar 2016 | 07:02

    Истину на видело!Мада утехе за родитеље нема.

  • Zoki

    5. decembar 2016 | 11:15

    A policija šta radi lepo uhvatite te njene drugare pa ih stisne da vidite kako bi priznali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA