Srbija ga pamti kao poželjnog, mladog glumca u usponu: On je arhimandrit Ilarion i danas uči decu da poste (VIDEO)

Znate li ko je on?

  • 4

Jedan od najperspektivnijih mladih glumaca 90-ih i član benda "Kanda, Kodža i Nebojša" Rastko Lupulović (42) zamonašio se pre 20 godina u manastiru Dečani. Pre tri godine postavljen je za igumana manastira Draganac. Nedavno je, sada već kao Arhimandrit Ilarion, objašnjavao deci šta je post i kako se posti.

Još kao srednjoškolac, imao je dugu kosu, kožnu jaknu i konzumirao lake droge. Ipak, odlučio se za čist hrišćanski život" i poručuje deci da "treba da budu neposredna i da ne budu izveštačena".

Post sprečava rak dojke

Da li ste grešni ako pijete kafu u vreme posta?

- Izraz naše ljubavi je osnov našeg života. Iako Bogu nije potrebno ono što mi njemu činimo, pa ni post, Bog se tome raduje kao naš nebeski otac. Tako da znate deco da u životu nikad ne klonete u bilo kom trudu i da učite vredno i da znate da i kada sedite za knjigom, da je i to post. Svaka vrsta truda koji se ulaže za nešto dobro je post - rekao je za jednu lokalnu televiziju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gedeon

    6. decembar 2016 | 12:13

    Hriscani NISU pod obavezom da poste. Jevreji su bili pod zakonom do Hristove smrti da poste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA