Bauk objavio fotografiju Tuđmana sa titovkom i petokrakom: Pozivam sve ove koji su ''za dom spremni'' da je dođu i da je skinu (FOTO)

Pozivam sve ove koji su ''za dom spremni'' da je dođu i da je skinu. Ako im nije ''delikatno''

  • 17

Zastupnik opozicionog SDP u Hrvatskom saboru Arsen Bauk ne prestaje da provocira vlast koja ne čini ništa povodom postavljanje spomen ploče hrvatskim braniteljima u Jasenovcu, na kojoj je uklesan ustaški poklič "Za dom spremni".

HRVATSKA (NE) ŽELI DA SE REŠI POKLIČA "ZA DOM SPREMNI": Natpis u Jasenovcu vraća Balkan u prošlost

Nakon performansa koji je priredio ranije danas u Saboru, kada je skretao pažnju kamere na laptop na kojem je bilo ispisano "Sramota u Jasenovcu", Bauk se oglasio na Fejsbuk profilu objavom fotografije utemeljitelja hrvatske države Franje Tuđmana iz mladih dana sa partizanskom kapom i petokrakom.

NAČELNICA OPŠTINE JASENOVAC: Ne vidim ništa sporno u vezi sa spomen pločom "Za dom spremni"

- Od danas se u mom uredu nalazi slika prvog hrvatskog predsednika dr Franje Tuđmana u partizanskoj uniformi s petokrakom. Pozivam sve ove koji su ''za dom spremni'' da je dođu i da je skinu. Ako im nije ''delikatno'' - napisao je Bauk.

PLENKOVIĆ SE KONAČNO OGLASIO: Natpis "Za dom spremni" u Jasenovcu - delikatno

Da je priča o spomen ploči sa ustaškim pozdravom "delikatna" najre je ocenio premijer Andrej Plenković, koji se već sutradan založio za donošenja zakona koji bi osudio sve totalitarne režime.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoran

    7. decembar 2016 | 18:50

    Sve je to sumnjivo.Ustasa ostaje ustasa.Nije verovati ni Pernaru,ni Bauku.Dobili su drzavu,srecno im bilo,ali sa Ustasama(genocidnim fasistima) nikad vise.

  • Crveni

    7. decembar 2016 | 17:29

    Bravo Bauk.

  • Са вером у Бога слобода или смрт

    7. decembar 2016 | 18:05

    Фрањо Туџман је био усташки агент убачен у комунистичке редове

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA