PRVI PUT U BEOGRADU FESTIVAL META FILMA: Art bioskop Kolarac od 15. do 17. decembra!

Ekskluziva Festivala meta filma biće premijerno prikazivanje ostvarenja filmske škole Preditor, prvog domaćeg kaver filma pod nazivom "Ljubavni slučaj", rimejka filma Dušana Makavejeva "Ljubavni slučaj službenice PTT" iz 1967. godine

  • 1
Foto: Promo Foto: Promo

Prvi festival koji otkriva zanemarene, ali i predstavlja meta filmove u nastajanju, biće održan od 15. do 17. decembra u Art Bioskopu Kolarac.

U meta filmovima akteri jasno ukazuju da je ono što gledamo proizvod fikcije, a to su ujedno i filmovi koji govore o filmovima – o procesu njihove pripreme i snimanja, kao i korišćenje video materijala različitog porekla poput kućnih filmova, televizijskih snimaka, eksperimentalnih filmova i drugih. Poseban naglasak na ovom festivalu biće meta filmovi Slobodana Šijana, uz razgovor sa autorom kao i predstavljanje ostvarenja Mladena Đorđevića "Sumrak u bečkom haustoru", koji je fazi nastajanja.

Foto: Promo Foto: Promo

Na prvom Festivalu meta filma biće dodeljena nagrada "Branko Vučićević", posvećena sećanju na izuzetnog autora, tvorca pojma "srpska montaža", koji je svojim scenarističkim opusom dao dragocen doprinos razvoju ovdašnjeg meta filma. Na zatvaranju, posle dodele nagrade, sledi projekcija filma nagradjenog autora. Po zatvaranju festivala sledi koncert garažne grupe KAZNA ZA UŠI, koji će biti održan u prostoru Kluba Kolarca.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA