PRELEPA KULTURNA RAZMENA SRBIJE I SLOVENIJE: JDP izvodi "Hamleta" u Ljubljani

Prema njegovim rečima, ta "sjajna predstava", koja je okupila najbolje umetnike regiona, pokazuje smo zašto je Beograd grad kulture

  • 3
Jugoslovenski Dramsko Pozorište, JDP, prodaja karata Foto: Milena Đorđević

Jugoslovensko dramsko pozorište izvešće premijeru "Hamleta" Vilijama Šekspira u Ljubljani i to gostovanje naših glumaca u Sloveniji predstavlja veliku promociju Beograda, naše kulture i Srbije, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

Ne možete ni da zamislite šta su dva popa, smorena s cigarama, zapevala "na suvo" (VIDEO)

JDP, kaže Vesić, kao jedna od naših najznačajnijih kulturnih institucija, postavila je na repertoar predstavu "Hamlet", u godini u kojoj se obeležava 400 godina od smrti Vilijama Šekspira.

Prema njegovim rečima, ta "sjajna predstava", koja je okupila najbolje umetnike regiona, pokazuje smo zašto je Beograd grad kulture.

"Verujem da će premijera našeg ''Hamleta'' u Ljubljani biti ne samo prvorazredni kulturni događaj u slovenačkoj prestonici već i prilika da se osnaži kulturna saradnja naše dve zemlje", rekao je Vesić i ocenio da je gostovanje naših glumaca u Ljubljani velika promocija Beograda, naše kulture i Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    9. decembar 2016 | 12:10

    Kakva - demagogija... (U zemlji ,u kojoj se za kulturu odvaja,manje od 1%,govoriti o njenoj promociji.Promocija postoji,ali licnosti ,koje nemaju nikakve veze sa - kulturom.Kultura u Srbiji opstaje, samo zahvaljujuci entuzijazmu - pojedinaca.Sram vas - bilo.)...

  • Engi

    9. decembar 2016 | 11:00

    Promocija u Ljubljani,kakva beda.Ljubljana je kao nasa bela Palanka,koju promociju radimo.U toj Ljubljani rade glumci kao nasa deca u Osnovnoj skoli za Prvi maj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA