≫ 

Šta to radiš, Slavoljube: Čekić ovog čoveka odjekuje celim selom (FOTO) (VIDEO)

Njegov čekić se čuje u selu i dalje

  • 1

Kovač Slavoljub Savić iz sela Kostojevići kod Bajine Bašte jedan je od retkih kovača koji i danas rade. Svako veće selo i varošica u Srbiji pred kraj 20 veka nije moglo da se zamisli bez iskusnih zanatlija i zanatskih radnji. Sada u veku informacionih tehnologija izumiru stari zanati.

Momčilo je ostavio petoro dece i otišao za Norvešku: Odavno se pomirio s nostalgijom, ima jaku poruku za sve (i platu 4.620 evra) (FOTO)

Slavoljub je radionicu nasledio od dede koji je kovačkim zanatom počeo da se bavi još 1926. godine - piše Glas zapadne Srbije.

Printskrin: Youtube/Glas Zapadne Srbije Printskrin: Youtube/Glas Zapadne Srbije

- Posla je malo, mušterije su retke, ali ih ipak ima. Nekad se 200 pari volova kovalo, 100 zaprežnih plugova dolazilo je na popravku, sada neko donese po sekiricu, motiku sa šiljcima, a to je sve sitno - kaže Slavoljub.

Iako ovaj zanat pamti mnogo bolja i lepša vremena, zahvaljujući Slavoljubovoj upornosti kovački čekić još se čuje u selu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/glaszapadnesrbije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doberman

    9. decembar 2016 | 17:29

    odes na vojni otpad, jos bolje u zelezaru smederevo, kupis cevi od mitraljeza, tenka, ako sta ostalo, nabavis rogove vola, jelena, srndaca... i kujes preklopce i lovacke nozeve, Bog da te vidi, da kupis kolor TV i mercedes i...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA