DIVLJI TAKSISTI HARAJU BEOGRADOM: Skandal u centru prestonice, razbili glavu direktoru Civilne uprave (FOTO)

Direktor Civilne kontrole zadobio je udarac glavom u predelu gornje usne usled čega mu je naprsao zub, a doživeo je i lakši potres mozga

  • 63

Takozvani „divlji“ taksisti u Beogradu već godinama ugrožavaju egzistenciju ljudi koji se pošteno i zakonito bave ovim poslom prehranjujući porodice, a u poslednje vreme sve je zapaženija njihova bahatost, pa i nasilništvo.

Najnoviji primer je apsolutni dokaz tome.

Naime, Patrola Civilne kontrole, koja je bila na redovnom zadatku u okviru sprovođenja projekta „TAKSISTI LOPOVI - HAJDE DA IH IDENTIFIKUJEMO“, nakon fotografisanja nelegalnog taksiste na Terazijama ubrzo je presretnuta, pa je direktor Civilne kontrole zadobio udarac glavom u predelu gornje usne usled čega mu je naprsao zub, a doživeo je i lakši potres mozga.

Na Terazijama, u 17 časova i 48 minuta, ispred taksi stanice „Dušanovački grad“, patrola Civilne kontrole je uočila vozilo sa taksi tablom Skupštine grada ali sa civilnim tablicama, pri čemu nije imao, inače obavezan, TX nastavak zbog čega je fotografisan kako bi bio unet u bazu podataka koju ova organizacija vodi na Fejsbuku još od 2009. godine.

Deset minuta kasnije, u Makenzijevoj ulici, prekoputa sedišta Komunalne policije, službeno vozilo Civilne kontrole presretnuto je od strane još dva vozila sa taksi tablama i takođe bez TX oznake. Iz vozila su izašla petorica prijatelja „divljaka“ uočenog na Terazijama, koji su počeli da udaraju po službenom vozilu uz verbalno vređanje.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Fotografisao sam taksistu koji je imao oznaku Skupštine grada, ali nije imao znak TX. U tom trenutku je krenuo scenario kao iz filma. Dakle, to je divlji taksista koga sam u 17:48 slikao. Desetak minuta kasnije, sustigla su me dva automobila, jedan je bio ispred, drugi iza. Izašlo je više njih, tačnije petorica, lupali su po kolima, pretili da će mi zapaliti auto, da će me ubiti. Jedan iz je izašao iz BMW-a, izvukao me napolje, udario me je glavom u glavu, odnosno u nos, a naprsao mi je i zub. Posle svega su me pratili i dalje. Kao kriminalci. Pa, zamislite samo koliko su uigrani kada su za deset minuta uspeli da se organizuju i sve ovo da urade. Plašim se za sebe, naravno. Tražiću dozvolu da nosim oružje - za Telegraf.rs kaže Saša Vasić, direktor Civilne kontrole koji je napadnut.

Kako je vozilo bilo blokirano automobilima i opkoljeno prijateljima neregularnog taksiste saobraćaj je, praktično, bio blokiran. 
Uvidevši da se nešto čudno dešava, dvojica pripadnika Komunalne policije su istrčala na ulicu. Njihovi napori da rasteraju divlje taksiste nisu urodili plodom. Pred pripadnicima Komunalne policije „taksista“ sa Terazija je glavom udario direktora Civilne kontrole.

Komunalni policajci su insistirali da se svi automobili uklone jer ometaju saobraćaj.
 Drski napadač je nastavio da prati službeno vozilo Civilne kontrole u paralelnoj vožnji do semafora na uglu Makenzijeve i Katanićeve.

- Sve se dogodilo ispred uprave Komunalne uprave. Nisu reagovali, iako sam se ja nadao da će mi oni pomoći - kaže Saša koji je u tom trenutku bio sa kolegom Nenadom Petrovićem.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Do sada smo uspeli da sklonimo 40 taksista. Od 2009. godine. Ovo je prvi put da se ovako nešto dešava. Podneo sam krivičnu prijavu, bio sam svuda gde treba, pa da vidimo šta će biti. Imam teške telesne povrede, za ovako nešto mora da se odogovara. Ako neko može da im stane na put, mogu ja,  možemo mi. Mi smo potrošači, oni su lopovi, da vidimo šta radi država, šta radi grad - kaže Saša Vasić.

Više informacija očekujte u toku narednih dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oslobodilac

    10. decembar 2016 | 19:09

    5godina robije komunalce suspendovati zbog indolentnosti. divljake pohapsiti sve redom

  • Grof MAX

    10. decembar 2016 | 19:39

    Pa komunalna policija zna samo da intervenise kad putnik nema kartu,ovako su manji od makova zrna

  • Ocajno pero

    10. decembar 2016 | 19:19

    Ovo se moze vrlo brzo i jednostavno resiti. Potrebno je da gradska uprava odstampa nalepnice 45x45 cm na kojoj bi bio ispisan br radne dozvole za taksistu. Mozda i njegovo ime i prezime. Pored toga da ta nalepnica nosi bar kod. Na taxi stanicama postaviti citace pa preko toga kontrolisete da li je taxi u sistemu i da li placa porez. Falsifikovanje ovakve nalepnice proglasiti krivicnim delom sa obaveznim izricanjem kazne zatvora od 3-5 god. Moze se uneti na nalepnicu hologram grada. Ima nacina. Gradjani bi mogli da razlikuju leganog od divljeg taksiste. Nalepnica treba da bude na vratima vozaca i suvozaca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA