≫ 

DVE VELIKE EKSPLOZIJE KOD STADIONA BEŠIKTAŠA: 29 mrtvih, 166 povređeno u Istanbulu. Erdogan - teroristički napad (FOTO) (VIDEO)

Turska je ponovo u strahu od eventualnog terorističkog napada, nakon dve eksplozije koje su se osetile u blizini stadiona Bešiktaša

  • 8

Dve eksplozije čule su se i osetile u blizini stadiona Bešiktaša u Turskoj, javljaju svetski mediji, a fotografije i snimci već se mogu videti na društvenim mrežama. Za sada je prema prvim informacijama turske policije oko 166 povređenih, dok je najmanje 29 njih poginulo i strahuje se da će broj rasti.

Vojnici čekali u redu za plate, kad se desio samoubilački napad: Mrtvih 40, ranjeno 70

Foto: Tanjug/AP/Emrah Gurel/TURKEY OUT Foto: Tanjug/AP/Emrah Gurel/TURKEY OUT

Posle detonacije, čuli su se i pucnji iz pištolja, a mogao je da se vidi i crn dim koji se delimično nadvio nad tim delom grada.  Za sada je poznato da je u pitanju eksplozija automobila-bombe i da je meta bio autobus sa pripadnicima policije za razbijanje demonstracija, prenosi Rojters.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je u Istanbulu izvršen teroristički napad i da je cilj napadača bio da izazovu što veći broj žrtava.

Erdogan je u saopštenju naveo da su mete napada bili i policajci i civili i da ima i mrtvih i ranjenih.

Foto: Tanjug/AP/Emrah Gurel/TURKEY OUT Foto: Tanjug/AP/Emrah Gurel/TURKEY OUT

Turski ministar unutrašnjih poslova je izjavio da upućuju da su ranjeni policajci. Na mesto eksplozije upućena su ambulantna i vatrogasna vozila, a policija je obustavila saobraćaj oko stadiona.

Eksplozije su odjeknule dva sata posle okončanja utakmice. Bešiktaš u kome igra i srpski reprezentativac Duško Tošić, igrao je od 17 časova utakmicu protiv Bursaspora i pobedio je sa 2:1 golovima Čenka Tosuna, a još dok svetla stadiona nisu bila ugašena mogle su se osetiti dve eksplozije.

Foto: Tanjug/AP/Emrah Gurel/TURKEY OUT Foto: Tanjug/AP/Emrah Gurel/TURKEY OUT

TERORISTIČKI NAPAD U ISTANBULU: Ovo je momenat kada je eksplozija odjeknula kod stadiona Bešiktaša (VIDEO)

Pogledajte i video, kao i kako izgleda grad posle eksplozije:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ЕУ тиква 020

    10. decembar 2016 | 21:31

    ... нато-наци biznISIS олош десеткована у сукобима са руским стратезима своју агонију покушава уз помоћ британских психопата да овим бесмисленим убијањем грађана "подигне рејтинг" ... Овим је себи ПОТПИСАЛА СМРТНУ ПРЕСУДУ...

  • T za Teslu

    10. decembar 2016 | 22:50

    kako se ameri trude da uvuku Tursku u rat...

  • JBG

    11. decembar 2016 | 00:14

    "slučajno" explozija pored specijalnih jedinica za razbijanje demonstracija? Ovo je planirano. Teroristi su im znali tajming i trajektoriju (da se sad ne frljam spelingom), dakle, policajci su "tipovani".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA