≫ 

MLADI TATA U OČAJU, DIGAO NA NOGE CELU ZEMLJU: "Kako da kažem ćerki da sam izgubio Sofiju" (FOTO)

- Sofija je mesec dana išla i u vrtić sa ćerkom, a kako nije mogla da ima pristup u grupi da se deca ne bi potukla zbog igračke, ona ju je gledala sa ormara i pazila na nju - objasnio je tata na Fejsbuku

  • 11

Svako dete ima omiljenu igračku. Ona često za njih posebna i ništa je ne može zameniti. To zna svaki roditelj, a u to se prošli vikend uverio i mladi tata iz Zagreba, čija je objava na Fejsbuku podigla na noge celu Hrvatsku, piše Jutarnji list.

TATA JE POSTAVIO KAMERE U KUĆI, a kad je gledao snimak, shvatio je šta mu sin radi noću (VIDEO)

Prenosimo je u celosti.

"Očajni otac trogodišnje devojčice moli poštenog pronalazača plišane igračke Sofije Prve (visoke oko 30 centimetara) da mu se javi. U subotu, 10. decembra, pripremao sam se za poslovnu božićnu zabavu. Nisam hteo da idem, a ćerka mi je pružila igračku i rekla "Ponesi Sofiju Prvu, ona će te zabaviti i praviti ti društvo". Raznežio sam se i pomislio - povešću je i slikaću je kako se zabavlja sa mnom da joj pokažem da mi je pomogla. Nažalost, jedna neopreznost i glupost dovela je do gubitka igračke. Ispala mi je iz jakne.

Poslednji put viđena je na parkingu ispred Bile u Gruškoj ulici. Sa navedene lokacije uputio sam se na "Bandićev"parking kod starog zagrebačkog Paromlina. Parkirao sam se odmah na ulazu kraj trošne kućice i uputio prema ulazu u Importane centr, gde sam primetio da Sofije Prve nema. Tako je loš dan postao još gori. Kako da kažem ćerki da sam izgubio njenu najdražu igračku? Molim poštenog pronalazača da mi se javi. Dogovor za nagradu sledi. Znam da su mi šanse male jer je advent u Zagrebu i ima puno turista, ali nadam se da ima poštenih ljudi", napisao je tata Vatroslav.

Foto: Privatna arhiva Vatroslav Vujičić Foto: Privatna arhiva Vatroslav Vujičić

Njegovu objavu podelilo je više od 500 korisnika Fejbuka, a očajnom ocu, koji bi za ljubav i sreću mezimice napravio baš sve, čak su se javili ljudi iz Splita i Bjelovara te mu ponudili svoju pomoć, prenosi Jutarnji list.

- Iskreno, nisam očekivao ovakav talas dobrote. Neki su hteli da kupe Sofiju Prvu ili da je barem traže po trodavnicima, ali odbio sam. Nije bitna igračka kao takva, već priča iza nje. Kupili smo je nakon što je Marli Lu krenula u vrtić. Jako je plakala jer nije htela da ostane sama. Supruga i ja otišli smo u Muller i rekli ćerki da može da izabere koju god igračku hoće, ali samo ako nam obeća da će da prestane da plače. Tako je izabrala baš tu lutkicu, iako smo je nagovarali na skuplje i lepše igračke. Tad nam je rekla da će biti dobra i poslušna, samo da joj kupimo nju. I zbilja, otkad je Sofija s njom, u vrtiću nije pustila ni suzu. Bila joj je najdraža i nikome je nije dala - rekao nam je tata, koji je dirljivom objavom na društvenoj mreži razgalio srca mnogih.

Dodaje kako se iznenadio kad mu je ćerka ponudila igračku da je ponese na zabavu, ali posle se, kaže, setio kako mu je supruga ispričala sličnu priču o dedi u Americi, inače vozaču šlepera, čija je unuka takođe dala svoju omiljenu lutku da ga zabavlja i čuva dok on radi. Deda je devojčici stalno slao fotografije - s lutkicom u vozačevoj kabini, na stanicama... - to je hteo da uradi i tata Vatroslav sa Sofijom Prvom, ali ona se, nažalost, izgubila.

Foto: Privatna arhiva Vatroslav Vujičić Foto: Privatna arhiva Vatroslav Vujičić

- Kad me je Marli Lu ujutro pitala gde je igračka, nisam znao kako da joj kažem istinu, ali supruga je preuzela kontrolu i rekla da se ona još zabavlja. Sofija je mesec dana išla i u vrtić sa ćerkom, a kako je nije mogla da ima pristup u grupi da se deca ne bi potukla zbog igračke, ona ju je gledala sa ormara i pazila na nju. Ma nije toliko do igračke, koliko do osećanja da sam izgubio nešto sto mi je dato na čuvanje - kaže najpopularniji otac na Fejsbuku.

Zaključio je kako će ćerka definitivno dobiti novu igračku, istu kakvu je imala, a jednoga dana, kad Marli Lu još malo poraste, ovoga će se sećati sa smeškom na licu jer je njen tata malim gestom i delima pokazao kako roditeljska ljubav nema granice i kako su mame i tate spremni da pomere planine ako treba kako bi njihovi mali prinčevi i princeze bili srećni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA