≫ 

"ODSEĆI ĆE MI GLAVU I DONETI JE NA SUD": Sudija iz Topole u strahu za svoj život!

- Ja imam policijsko obezbeđenje nakon toga 24 sata. Ali, taj čovek je na slobodi. Nikada mi niko nije pretio i sada sam u strahu - kazao je Milan Mesarović, sudija Osnovnog suda u Topoli

  • 8

Milan Mesarović, sudija Osnovnog suda u Topoli, zbog pretnji Radisava Ivanovića, koji je rekao da "garantuje da sudija Milan Mesarović neće više imati glavu, koju će on doneti u sud", podneo je prijavu zbog ugrožavanja sigurnosti.

PROŠLO JE ŠEST MESECI OD ZLOČINA KOJI JE PARALISAO SRBIJU: Vladica vraćen sa posmatranja u zatvor

Policija ga je privela i Ivanović je svoje pretnje ponovio, ali je nakon privođenja na saslušanje kod tužioca pušten na slobodu.

- Osumnjičeni je 9. novembra ove godine, pred zamenikom Apelacionog suda u Kragujevcu, naveo da garantuje da Milan Mesarović neće imati glavu i da će tu glavu doneti u sud. To je pretnja, a osumnjičeni je saslušan 8. decembra ove godine, u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu - izjavila je portparol Osnovnog tužilaštva Marija Mladenović, pa dodala:

- Sudija za prethodni postupak odbio je da okrivljenom odredi pritvor. Određena je mera zabrana prilaska i komuniciranja, kojom Radisav ne sme da s približi sudiji na udaljenost manju od 100 metara. Tužilac je podneo žalbu, ali je ona juče odbijena.

Sam Mesarović kaže da strahuje i to ne bez razloga.

Foto-ilustracija: Milena Đorđević Foto-ilustracija: Milena Đorđević

- Pitam se koji razlog treba da postoji da bi neko bio u pritvoru. Ja imam policijsko obezbeđenje nakon toga 24 sata. Ali, taj čovek je na slobodi. Nikada mi niko nije pretio i sada sam u strahu. Neko ko je javno rekao da će da mi odseće glavu, slobodno šeta - kazao je Mesarović.

Ivanovića je inače Mesarović pre sedam godina osudio za krivično delo teške telesne povrede.

- On je u selu Krćevac kod Topole 2009. sekirom više puta udario čoveka. Naneo mu je teške telesne povrede, polomio je oštećenom ruku i udarao ga je po leđima. Dao sam mu uslovnu kaznu, nije išao u zatvor. Posle toga ga je oštećeni tužio za nadoknadu nematerijalne štete. Taj postupak je završen i on je morao da plati. Tek sada kada mu je stigao račun sa svim kamatama jer nije platio na vreme ono što duguje, setio se mene i otišao u Apelacioni sud - priča Mesarović svoje muke.

Inače, Mesarović je kazao da je Ivanović u Apelacionom sudu istakao da će mu "odseći galvu i da se zakleo na dečjem grobu da će da bude tako". On je dodao da nikada u svojoj karijeri nije dobijao takve pretnje, ali kako kaže, "ni kriv ni dužan, ako se ovako nastavi, može da ostane bez glave".

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Елза

    14. decembar 2016 | 11:01

    Pa kad si mu dao samo uslovno za tesku.telesnu.povredu samo uslovno mesto da si ga osudijo najmanje pet godina i treba da ti preti i da imas pameti nebi trebao da rais

  • Pera

    14. decembar 2016 | 10:49

    Kriv i duzan sigurno jesi...ne bi covek iz hira pretio

  • Dragan

    14. decembar 2016 | 11:22

    Za takvo krivično delo samo uslovna kazna.Nije ni čudo što svakodnevno imamo informacije da je počinilac višestruki povratnik.Takvima jednom za sva vremena treba onemogučiti bilo kakav kontakt sa civilizacijom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA