Poslednja informacija: Odmah pošaljite SMS na ovaj broj

Humanitarni SMS broj 5757 je konstantno aktivan za svu decu, za koju Fondacija pokrene humanitarnu akciju, te vas pozivamo da date svoj doprinos, jer su naša sredstva limitirana, a novi zahtevi konstantno pristižu

  • 1

Fondacija "Podrži život" obaveštava sve građane da je na prethodnoj sednici Upravnog odbora pokrenula tri nove humanitarne akcije i to za: Predraga Đurđekanovića (3.060,00 EUR), Mihajla Grbića (2.237,00 EUR)  i Aleksandru Krstić (445.619,71 RSD), obolele od cerebralne paralize.

Humanitarni SMS broj 5757 je konstantno aktivan za svu decu, za koju Fondacija pokrene humanitarnu akciju, te vas pozivamo da date svoj doprinos, jer su naša sredstva limitirana, a novi zahtevi konstantno pristižu.

Podrži Predraga Đurđekanovića

Predrag Đurđekanović rođen je 03.11.2000. godine, u Podgorici, a živi u Novom Sadu. Oboleo je od cerebralne paralize. Sa tri godine su mu operisani kukovi u UDK Tiršova. U klinici Medikus (Ćuprija) tri puta je bio na operaciji etapna fibrotomija po Ulizibatu, a i imao je jednu operaciju cista na testisima. Ne može samostalno da funkcioniše i zavisi od pomoći drugih. Kako bi poboljšao kvalitet svakodnevnog života, Predrag je prinuđen da vežba kod kuće sa trenažerom za ruke i vođicama za noge, sa držačima listova. Neophodna mu je ova sprava, koja se zove "Motomed viva 2", čija cena iznosi 3.060,00 evra.

Pomozimo Predragu Đurđekanoviću.

Foto: Promo Foto: Promo

Podrži Aleksandru Krstić

Aleksandra Krstić  rođena je 19.02.2007. godine, u Novom Sadu. Pored cerebralne paralize, Aleksandra boluje od epilepsije, osteoporoze, astme i endostome. Cerebralna paraliza je razlog zbog koga ova devojčica ima poluoduzetost sva četiri ekstremiteta. Ne može da hoda, sedi, niti govori. Porodica Krstić bila je u potrazi za adekvatnim lečenjem,  koje bi dalo pozitivne rezultate. Pronašli su "Vukov centar" u Novom Sadu i Aleksandra je krenula na tretmane. Nakon ovih tretmana, roditelji su primetili da se Aleksandri bude refleksi, počela je da sedi uz pomoć mobilizatora i fizioterapeuta. Želja roditelja je da u budućnosti pomognu svom detetu da samostalno sedi, poboljša govor i životnu funkcionalnost. Aleksandri su neophodna dečija invalidska kolica, jer je na kolicima, koja je dobila od RFZO, pukao naslon, koji je trenutno privezan, te nekako funkcioniše, međutim Aleksandra u takvim kolicima nije sigurna i potrebna su joj mnogo jača, zbog prisutne skolioze i jakih nevoljnih pokreta. Obezbedimo Aleksandri dečija invalidska kolica “Kimba 2” čija cena iznosi 445.619,71 dinara.

Pomozimo Aleksandri Krstić!

Foto: Promo Foto: Promo

Podrži Mihajla Grbića

Rođen je 19.03.2008. godine u Valjevu. Do šestog meseca života Mihajlo je rastao kao normalna beba. Kada je trebalo da počne da puzi, roditelji su primetili da je ta pojava izostala. Po dolasku u Beograd, lekari dijagnoziraju cerebralnu paralizu – opštu hipotomiju. Sa godinu dana, jasno se videlo da Mihajlo zaostaje u razvoju. Sa tri godine, roditeljiteljima saopštavaju da dete nikada neće moći da ostvari napredak u razvoju. Nakon toga pronalaze kliniku u Dizeldorfu (Nemačka), gde Mihajlo kreće na operacije matičnim ćelijama 2010. godine. Do 2016. godine bio je na šest operacija matičnim ćelijama i napredak je vidljiv. Pored toga šest puta je bio u hiperbaričnoj komori, pet puta na terapijama u Atomskoj banji, dva puta u Banji Igalo i dva puta u rehabilitacionom centru "Renona" u Slovačkoj. Mihajlo sada govori čita, može da se osloni na noge i pohađa školsku nastavu. Kako bi njegov napredak bio još veći, predstoje mu nove terapije u Slovačkoj, u rehabilitacionom centru "Renona". Za ovu rehabilitaciju neophodno je prikupiti 2.237,00 evra.

Pomozite Mihajlu Grbiću.

(Telegraf.rs/ PR)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA