≫ 

Danijela je na porođaju pala u komu. Sada, 7 godina kasnije, mi možemo da joj promenimo život (FOTO) (VIDEO)

Životu vezanom samo za krevet, Danijela se otrgla tek početkom ove godine, kada je otišla u Nemačku na lečenje

  • 39

Ona je lavica, koja se već sedam godina bori i ujedno pacijent sa najdužim stažom u budnoj komi. Nema osobe u Srbiji koja nije upoznala Danijelu Kovačević (24) iz Inđije koja je u ovakvo stanje upala nakom porođaja carskim rezom u novosadskom porodilištu "Betanija".

Pomozimo ovoj majci da se probudi iz kome! Njena agonija traje već 5 godina!

Od te kobmne 2009. do početka ove godine, Danijela je živela kao biljka. Životu vezanom samo za krevet, Danijela se otrgla tek početkom ove godine, kada je otišla u Nemačku na lečenje. Terapije kojima je bila podvrgnuta svakodnevno po više sati doprineli su da sedi, drži hemijsku olovku i tablet... Reaguje i na zvuke, smeje se ali i ljuti, raduje i negoduje situacije...

Da bi se što više oporavila, neophodno je da majka male Marije po drugi put ode ponovo u Centar za rehabilitaciju osoba u komi, nedaleko od Štutgarta. Međutim, njena porodica je ponovo otečenih i vezanih ruku jer nema 65.000 evra, koliko je potrebno za tri meseca terapije u Nemačkoj.

Vesna Drašković, Dacina majka, kako ovog borca od milošte zovu, priča za Telegraf.rs da oni nemaju zakazan termin u Centru za rehabilitaciju, ali da je neophodno da odu što pre, jer je već prošlo dosta vremena od prvog boravka tamo. Što pre Danijela ode tamo, napredak će biti bolji.

Foto: Facebook Foto: Facebook

- Danijela je dobila termin za avgust zato što su bili oduševljeni napretkom koji je ona pokazala, uz njihov maksimalan rad. Međutim, to nije bilo izvodljivo pa su nam rekli da se javimo čim budemo stekli uslove.

- Oni su nam učinili i prvi put, primili su nas sa nepunom sumom od 45.000 evra, a to su uradili da počne sa terapijama. Sada nam je potrebno 65.000 evra za tri meseca u okviru kojih će ona imati intenzivne terapije po šest sati dnevno - priča Vesna Drašković za naš portal.

Danijelina AGONIJA traje već 5 godina, a samo joj treba PREVOZ da bi otišla na LEČENJE!

U Centru za rehabilitaciju u Nemačkoj Danijeli se rade fizikalni i logopedski tretmani koji podstiču rad moždanih ćelija, pa sam tim ona počinje da reaguje na određene stvari onako kako treba.

Foto: Facebook Foto: Facebook

- To vam je otprilike kao kada učite malo dete da neke stvari radi ili ne radi. Oni se isključivo bave stvarima koje pomažu i podstiču poboljšanje pacijenata kao što je Daca.

-  Danijela je posle mesec dana tretmana u Nemačkoj i intenzivnih terapija već uspela da sedne, držala je tablet, imala olovku u ruci...

- Inače, u Nemačku je stigla kao biljka, a posle mesec i po dana je sedela. I sada sedi u kolicima, mnogo je bolje, reaguje na sve i svašta, ljuti se, plače, raduje se, smeje se, buni se...

- Sve ono što nije volela zdrava ne voli ni sada. To je ona. Bori se.

- Jako je bitno da se ne vrati u prvobitno stanje. A, mislim da kada bi sada u ovom stanju otišla, da bi pomaci bili još veći - zaključuje Vesna.

Foto: Promo Foto: Promo

Danijela Kovačević imala je 17 godina kada se 13. oktobra 2009. godine porodila u Novom Sadu, i na svet donela malu Mariju.

 

Foto: Facebook Foto: Facebook

Njena sreća pretvorila se u tragediju, kada je u porodilištu dobila sepsu, koju je jedva preživela, a zbog koje je upala u budnu komu i u tom stanju vegetiranja je i danas.

Pogledajte kako se Danijela bori:

(LJ. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NN

    15. decembar 2016 | 15:36

    Ovo sve treba da finsasira ustanova koja je od nje napravila invalida. Ministarstvo zdravlja pod hitno dase zalozi. Sreco joj bilo u buducnosti. Nek i njena cerka dozivi mamu u pravom smislu.

  • Milkica

    15. decembar 2016 | 15:41

    Po svemu sudeći grešku su napravili u bolnici i zar nije ljudski da država pošalje nesretnu devojku o trošku rfzo!

  • Sremac85

    15. decembar 2016 | 16:07

    Ajmo Vucicu odvoji od migranata i da se pomogne Danijeli...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA