NAJTUŽNIJA BOŽIĆNA PRIČA MOŽDA JE LAŽ? Deda Mraz na čijim je rukama umro dečak (5) krije ove detalje

Priča je bila idealna za pretpraznične dane u kojima se emituju filmovi koji greju srca, šire pozitivne vibracije i podsećaju na “božićni duh” i potrebu da pokažemo ljubav najbližima

  • 1

Dirljiva priča o bolesnom dečaku i Deda Mrazu je osvojila svet, i gotovo da nije bilo osobe koju je ostavila ravnodušnom. Bila je to priča u koju su mnogi želeli da poveruju: nasmrt bolesnom dečaku ispunjena je želja da vidi Deda Mraza i umro mu je na rukama. Ali novine u Tenesiju koje su prve objavile tu priču kažu da ne mogu da potvrde njenu autentičnost.

TUGA DO NEBA: Dečak (5) je imao samo jednu želju - da zagrli Deda Mraza, a onda je umro u njegovim rukama

Priča Nokvil njuz sentinela brzo je postala viralna nakon što je objavljena u nedelju. Priču koju je napisao Sem Venebl iz Sentinela preneo je USA tudej, a potom i mnogi drugi. Novinar CNN-a je razgovarao s Erikom Šmit-Macenom, glumcem koji otelotvoruje lik Deda Mraza o njegovom susretu s dečakom u poslednjim trenucima života, prenosi CNN.

- Kada dođeš do tih sjajnih vrata reci da si ti najbolji pomoćnik Deda Mraza i pustiće te da uđeš - sećao se Šmit-Macen reči koje je uputio dečaku.

Ali u naknadno objavljenom tekstu Sem Venebl i urednik Njuz sentinela Džek Mekelroj su naveli da ne mogu da potvrde istinitost priče koja je objavljena jer je Šmic-Macen odbio da otkrije identitet porodice dečaka ili medicinske sestre koja ga je pozvala u bolnicu.

- Njuz Sentinel ne može da utvrdi da li je nalog Šmic-Macena autentičan, i još važnije da li je priča tačna. Zbog toga, budući da priča ne odgovara stanradima novina kada je u pitanju utvrđivanje činjenica, mi više ne stojimo iza nje - napisali su.

Novinari CNN su pozvali sve velike bolnice u Noksivilu u kojima postoje dečja odeljenja i nisu mogle da potvrde istinitost. Ni u kancelariji mrtvozornika bez imena nisu mogli ništa da urade, prenosi CNN.

Da li je previše dobro da bi bilo istinito?

Šmit-Macen nije odgovarao na uporne pozive novinara koji su želeli da potvrdi priču. Kada se konačno neko javio na telefon, osoba koja tvrdi da je njegov portparol rekao je za CNN da radi na odgovoru. Šmic Macen je potom saopštio da je priča istinita, ali nije želeo da saopšti ime dečaka ili medicinske sestre.

- Ako neki žele da me nazovu lažovom... i to ću podneti lakše od dečaka koji mi umire na rukama - rekao je.

Venebl je pojasnio da izjava koju je napisao sve govori. Nakon te izjave, desetine i stotine medija u svetu bilo je prinuđeno da objavi ispravku.

Priča je bila idealna za pretpraznične dane u kojima se emituju filmovi koji greju srca, šire pozitivne vibracije i podsećaju na “božićni duh” i potrebu da pokažemo ljubav najbližima, prenosi CNN.

Šmit-Macen, poznat u tom kraju kao dugogodišnji Deda Mraz je za Njuz Sentinel rekao da ga je pozvala medicinska sestra jer petogodišnjak želi da vidi Deda Mraza. Rekao je da je došao u bolnicu za 15 minuta, zagrlio dečaka i upozorio sve koji su bili u sobi, a koji su mislili da bi mogli zaplakati da izađu jer se i sam plašio da će mu suze krenuti. U nekoliko naknadnih razgovora, ponovio je tu priču.

- Mnogi su mi rekli da ih je priča dirnula. Ljudi su kazali da su plakali dok su je čitali, a ja sam odgovorio da sam i sam plakao dok sam to pisao - kazao je Šmit-Macen.

Priča je počela da se odmotava kada nisu nađeni dokazi za njegove tvrdnje. Arturo Garsija, novinar koji je radio na nastavku priče kaže da je važan deo cele afere u tome što novinari nemaju dovoljno vremena da istraže sve o čemu pišu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peki

    16. decembar 2016 | 08:39

    Covece sto ti je istrazivacko novinarstvo CNN-a!!!???!!! Tako tradicionalno rade i kada svet informisu i informisali su o ratovima na eks Yu prostorima...Libiji...Siriji...SVUGDE GDE TREBA DA SE CUJE I VIDI ISTINA, CNN-ova ISTINA. SRAMOTA ZA JEDNU UZVISENU PROFESIJU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA