AMERIKANCI POKAZUJU SVOJU SILU PUTINU: Dopremaju 1.600 tenkova u Holandiju

Američki Kongres je u decembru doneo Zakon o odbrani kako bi se ojačale evropske snage odbrane za 3,4 milijarde dolara

  • 12

Sjedinjene Američke Države dopremaju 1.600 tenkova u skladište u Holandiji, kao deo ojačavanja evropskog sistema odbrane i demonstracije snage NATO saveza zbog rastuće ruske agresije, piše britanski "Independent".

Vojni zvaničnik Ben Hodžis rekao je da ne misli da se bliži napad Rusije i da je reč o merama opreza.

- Mislim da neće doći do napada, a najbolji način da se to izbegne je demonstracijom i pokazivanjem snage koju SAD poseduje - kaže Hodžis.

Američki Kongres je u decembru doneo Zakon o odbrani kako bi se ojačale evropske snage odbrane za 3,4 milijarde dolara, a u sklopu toga SAD planira ponovo da otvori ili uspostavi skladišta oružja u Holandiji, Poljskoj, Belgiji, kao i na dva mestu u Nemačkoj.

Kako piše "Independent", nova administracija Donalda Trampa navela je da će poboljšati odnose sa Rusijom, ali nisu komentarisali da li će menjati plan o dopremanju oružja u Evropu.

Američki i holandski zvaničnici su naveli da se skladišta ne nalaze na granici NATO-a sa Rusijom, jer bi to bilo protivno dogovoru s bivšim Sovjetskim Savezom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • polat

    19. decembar 2016 | 09:41

    Siriju privode kraju,a spremaju balkansko bure baruta,a narod ko narod prima se na sve poturacine,mi smo im najbrzi nacin do njihove zarade,jer niko ne ume da se mrzi kao mi i ratno huskacka masinerija najbolje ovdje opstaje,zbog maloumnih,nepismenih,napaljenih budala i glupaka ovi tenkovi sutra mogu orat po nasim njivama

  • Nikola

    19. decembar 2016 | 15:40

    Bas me zanima koliko atomskih bombi treba baciti na Holandiju da ispari toliko gvožđa

  • ljuti

    19. decembar 2016 | 20:46

    Vrlo intelegentno neka SE ratuje u EVROPI a Ameri ce pomoc ako budu mogli dok ce Evropa da krvari.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA