NOVI DŽELAT ISLAMSKE DRŽAVE: Zovu ga novim Džihadi Džonom i mnogo je suroviji od svog prethodnika (FOTO) (VIDEO)

On je 2011. godine postao telohranitelj ekstremnog islamskog sveštenika Andžema Čoderija

  • 11

Islamska država je nedavno objavila video na kome je prikazana još jedna egzekucija nesrećnih zarobljenika, a glavni dželat na snimku je Mohamed Reza Haku, koga mediji nazivaju "novim Džihadi Džonom".

>>> OSTALA JE SAMO MASNA MRLJA OD NJEGA: Ovako je ubijen najbrutalniji krvnik Islamske države (FOTO)

Scenografija i ishod nove demonstracije bezumlja džihadista u Siriji se po scenografiji i epilogu ne razlikuje od prethodnih. Petorica zarobljenika obučenih u narandžasto, optuženih za špijunažu kleče u pustinji, dok iza njih stoji isto toliko egzekutora sa noževima, među kojima je glavni Mohamed Reza Haku.

Porazno zvuči da je ovaj Britanac iz istočnog Londona bio veoma poznat policiji i pre nego što je postao akter užasnih zločina. Obaveštajne službe su ga primetile 2011. godine, kada je Haku postao telohranitelj ekstremnog islamskog sveštenika Andžema Čoderija.

Printskrin: YouTube/Sun New Printskrin: YouTube/Sun New

Haku, čiji nadimak je Džin, je tada na demonstracijama na Dan sećanja, kada se odaje počast svim poginulim britanskim vojnicima, palio cvetove maka koji simbolišu žrtve rata.

>>> Islamska država: Mi smo digli u vazduh pravoslavnu crkvu!

On je zajedno sa Čoderijem optužen za narušavanje javnog reda, ali neverovatno zvuči da ga je sud kaznio samo sa 50 funti iako je paleći cveće uzvikivao "Gorite britanski vojnici, gorite u paklu"!

Haku je 2014. godine, uprkos tome što je i kasnije učestvovao u aktivnostima ekstremista i zbog toga bio pod prismotrom tajne službe MI-5 i antiterorističke policije, bez problema otputovao preko Kipra u Tursku, odakle je prešao u Siriju i priključio se Islamskoj državi.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    19. decembar 2016 | 15:32

    I sada bi za njih medunarodno pravo predaje itd hehe..strpat jih u ruske logore u sibir..pa da zive 100g i da umiru u najgorim mukama..

  • Slobo

    19. decembar 2016 | 14:35

    Bolesne psihopate takvi kukaju kad dodje red na njih

  • CM

    19. decembar 2016 | 14:29

    Bio poznat ? Pa britanci su ga spremali i obučavali. Sve je to po scenariju i reziji zapadnih satanista i globalosta, tvorcima novog svetskog poretka. Oni su stvorili sve teroriste na svetu, obojene revolucije, postavljaju gde god mogu marionetske vlade a pre toga uniste zemlje gradjanskim ratovima, pa dolaze kao "mirotvorci" ili napadaju onu stranu koja smeta njohovim kolonijalnim interesima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA