≫ 

Vozač kamiona smrti kao izbeglica došao u Nemačku preko SRBIJE I BALKANA! Naved B. (23) od ranije poznat policiji

Pozivajući se na svoje izvore, "Velt" navodi da je moguće da je izvršilac napada dvadesetrogodišnji Pakistanac Naved B. koji je prošle godine ušao u nemačku kao izbeglica

  • 5

U Nemačkoj je sve izvesnije da je sinoćnji incident na Božićnom vašaru u Berlinu, u kojem je život izgubilo 12 osoba, teroristički napad, a napadač je kao izbeglica, preko balkanske rute, dospeo u Nemačku.

BLOG UŽIVO: Ponovio se jezivi scenario iz Nice. Uhapšen vozač kamiona smrti u Berlinu, policija upala u izbeglički kamp (FOTO) (VIDEO)

Policija je, tokom čitave noći saslušavala jednu osobu osumnjičenu za ovaj napad, a prema nemačkim medijima, dobijena su saznanja da se radi o terorističkom napadu.

Policija je saopštila da se radi o namernom upravljanju kamiona u masu ljudi na Božićni vašar, kao i da je moguće da se radi o terorističkom napadu, što je izbegavano do rano jutros, pošto se sinoć još govorilo da je moguće da se radi i o nesreći.

Prema pisanju nemačkog dnevnika "Velt" bezbednosne vlasti imale su već danima informacije da bi moglo doći do terorističkog napada, i čak sa navedenim ciljem - jedan Božićni vašar u Berlinu.

Foto: Tanjug/AP/dpa Foto: Tanjug/AP/dpa

Pozivajući se na svoje izvore, "Velt" navodi da je moguće da je izvršilac napada dvadesetrogodišnji Pakistanac Naved B. koji je rođen 1. januara 1993. godine u pakistanskom Turbatu.

On je 11. februara ove godine prešao iz Austrije u Nemačku, a od 2. juna ima odobrenje boravka. Takođe je i podneo zahtev za azil ali takvo rešenje još uvek nije dobio.

Kada je reč o osumnjičenom mediji prenose da je on u Nemačku došao preko balkanske rute, i da je živeo u izbegličkom centru u Berlinu, kao i to da je od ranije poznat policiji zbog manjih prekršaja. U Nemačku je, kako tvrde mediji lice poreklom iz Pakistana, ušlo iz Austrije, preko prelaza Pasau.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Inače policija, prema pisanju "Velta" zahvaljuje jednom svedoku hvatanje osumnjičenog napadača. Jedan muškarac je, posle napada, kada je vozač pobegao sa mesta zločina, trčao za njim.

Za vreme praćenja osumnjičenog on je držao mobilni telefon i informisao policiju o kretanju. Na mestu suvozača u kamionu bio je jedan Poljak, koji je pronađen mrtav.

Mediji navode da bi se moglo raditi o osobi koja je radila za poljsku firmu, a sa kojom je kompanija izgubila kontakt juče posle podne.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Policija polazi od toga da je kamion ukraden još u Poljskoj, a pojedini mediji su preneli da je vozač, Poljak, koji je pronađen na mestu suvozača, ubijen hicima iz pištolja, a ne, kako je ranije javljano od posledica udesa.

Zbog toga se pretpostavlja da je napadač najpre ubio vozača i onda oteo kamion kojim je počinio teroristički napad.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zo

    20. decembar 2016 | 10:13

    To je hvala za vase primanje izbeglica, postovanje ljudskih prava i verovatno imaju pomoc koja je duplo veca od moje plate. Lepo vam se zahvaljuju.

  • Excalibur

    20. decembar 2016 | 11:06

    Merkelova izjavi saučešća, i idemo dalje . Sve to treba vratiti odakle su došli -izbeglice neka idu u bliže države S.Arabija,Kuvajt, Emirati. .....

  • Istina

    20. decembar 2016 | 10:45

    Pozdrav za Angelu Merkel

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA